Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou

olinecka - fotkaolinecka, 4. októbra 2015
Domáci králik s tekvicovým prívarkom a knedľou
Foto: olinecka

Urobila som manželovi radosť a pripravila mu králika.

20 minút
príprava
60-70 minút
na 190 °C

Suroviny

1,5 kg (alebo zajac)
1 - 2 ks
Tekvicový prívarok:
 na dusenie
4 dcl
 na dochutenie
 na dochutenie
 na dochutenie
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králika umyjeme a pokrájame na kúsky,cibuľu o čistíme nakrajáme na kolieska.Soľ,korenie na divinu a štyroch farieb ,červenu papriku sladkú mletu,pretlačeny cesnak dáme spolu do menšej misky ,zmiešame.Kúsky mäsa ,cibuľu dáme na dno sačka posypeme zmesou toto zopakujeme kym naplníme vrecko na pečenie vrch zaviažeme a dáme do zapekacej misy.

  2. 2

    Vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a pečieme60-70 minút. Pred dopečenim vrecku na vrchu urobíme otvor a rúru vypneme.

  3. 3

    Tekvicu očistíme a nastrúhame na jemno,maslo rozpustíme pridáme tekvicu,kôpor ,soľ dusíme asi 15 minút do mäkká.V smotane rozhabarkujeme múku a cez sitkom vlejeme do tekvice. Za stáleho miešania necháme prejsť varom.Nakoniec dochutíme octom cukrom podľa seba.Podávame s knedľou kysnutou alebo žemľovou.Dobrú chuť!!!!!!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Lakey5 (11.3.2019 18:38)
Vyzkoušej i cukínu, je rychleji hotová a jemnější chuti.
1x lakey5
Dobrý skutok si urobila. Určite sa potešil. Jedlo vyzerá lákavo.