Domáci chlieb
Autor receptu: iplusr
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.
Postup
- Pripravíme si kvások z mlieka, kvasníc a cukru.
- Zmiešame múku s rascou, soľou, pridáme nastrúhané zemiaky a kvások a postupne pridávame vodu. Miesime, až nám vznikne vláčne cesto.
- Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
- Cesto zľahka premiesime a bochníček pečieme asi hodinu. Prvých 10 minút na teplote 220C a zvyšných 50 minút na 190C. Pod chlebík do rúry dáme aj nádobu s vodou, aby pri pečení nevysychal.
- Hneď po vybratí z rúry chlebík potrieme studenou vodou.
- Chlebík je vo vnútri mäkučký a voňavý s chrumkavou kôrkou - ako má byť.