Domáci chlieb

Autor receptu: iplusr

Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.

150 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si kvások z mlieka, kvasníc a cukru.
  2. Zmiešame múku s rascou, soľou, pridáme nastrúhané zemiaky a kvások a postupne pridávame vodu. Miesime, až nám vznikne vláčne cesto.
  3. Cesto prikryjeme utierkou a necháme ho kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  4. Cesto zľahka premiesime a bochníček pečieme asi hodinu. Prvých 10 minút na teplote 220C a zvyšných 50 minút na 190C. Pod chlebík do rúry dáme aj nádobu s vodou, aby pri pečení nevysychal.
  5. Hneď po vybratí z rúry chlebík potrieme studenou vodou.
  6. Chlebík je vo vnútri mäkučký a voňavý s chrumkavou kôrkou - ako má byť.