Domáci chlieb biely

Autor receptu: sisinka131

Tento chlieb mám od mojej sestričky ktorá žije v USA, pečie doma chleba roky ten istý a niekto jej dal iný, z českej internetovej stránky a mám pocit, že už iný ani nepečie, tak som ho vyskúšala aj ja. Super, odporúčam...

20min minút
príprava
40 minút
na 230- °C

Suroviny

Postup

  1. Do múky si večer dáme vodu, kvasnice v prášku, soľ a zamiešame, netrepeme, necháme prikryté 12h. Ráno pridáme cesnak, trošku premiesime a 1x preložíme ako lístkové cesto, necháme 15min, dáme na dosku a preložíme zase ako lístkove cesto 1x,urobíme bochník, zakryjeme utierkou a necháme stáť 2h.Hodinu pred pečením si necháme rozohriať trúbu na 230st.dáme do horúcej trúby pol hod.zohriať liatinový hrniec ( ale mám vyskúšané aj jenské sklo), a do horúcej nádoby "vhodíť" cesto, nechať upiecť 30min. s pokrievkou a asi 5-10min bez, uvidíte podľa upečenia - dobrú chuť