Bazový džem
Domáci bazový džem s jablkami
Autor receptu: maspoma
Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý
domáci džem, ktorý chutí užasne.* Recept pre Mäspomu vytvorili @stvoryzkuchyne.
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
- Ďalší deň zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
- Jabĺčka očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo-jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca so šťavou.
- Džemko zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
- Horúce nalejeme do pohárov, uzatvoríme a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.
- Bazový džem je najlepšie skladovať v chladničke.