Bazový džem

Domáci bazový džem s jablkami

Autor receptu: maspoma

Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne.* Recept pre Mäspomu vytvorili @stvoryzkuchyne.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bazové kvety zbavíme tých najhrubších stoniek. Dáme do väčšej misky a pridáme na plátky nakrájaný citrón. Zalejeme jablkovou šťavou a necháme cez noc prikryté lúhovať.
  2. Ďalší deň zmes prelejeme cez sitko. Bazové kvety a citrón vyhodíme a šťavu dáme do hrnca.
  3. Jabĺčka očistíme, nakrájame a podusíme podliate troškou bazovo-jabĺčkovej šťavy. Podusené jablká pridáme do hrnca so šťavou.
  4. Džemko zmiešame s 2 PL cukru. Pridáme k šťave do hrnca a privedieme k varu. Pridáme zvyšok cukru a varíme cca 10 minút.
  5. Horúce nalejeme do pohárov, uzatvoríme a necháme chladnúť do ďalšieho dňa.
  6. Bazový džem je najlepšie skladovať v chladničke.