Kúpila som si vykrajovatko na kaiserky a trebalo ho vyskúšať :) Upravila som názov receptu, nech tu nieie zbytočne "hádavá" debata :))
9- 10
porcií
porcií
Postup
-
1
Všetky tri múky zmiešame dokopy, pridáme sušené droždie, soľ, cukor a vodu. Vypracujeme cesto, necháme vykysnúť hodinu (môžeme aj hodinu a pol).
- 2
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 9 - 10 bochníčkov a tvorítkom na kaiserky stlačíme. Necháme este 20 min. na plechu podkysnúť.
- 3
Ja som pečivo potrela studeným mliekom a posypala ľanom a sezamom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
sú to len domáce žemle v tvare kaiserky aj to s pomocou vykrajovača, pozri si rakúske recepty na kaiserky, a sú na yotube aj názorné videá a potom uznáš sama.
body som ti nestrhla, cením si tvoju prácu a dobrý úmysel
sú aj na Vareche pekné receptíky na skutočné kaiserky.
varecha.pravda.sk/recepty/domace-kaiserky-fotorecept/4529...
A hlavne je síce základ biela múka..ale chcela som pridať aj zdravšie múky..nevedela som, že toto môže niekoho vytočiť..
neviem ako si na niečo také prišla :-)
však body som ti nestrhla.
len som Ti chcela dať do pozornosti, že to tvoje dielo naozaj nie sú kaiserky!
nemám nič proti domácim žemliam, práve naopak. pečiem totiž aj domáce kaiserky a aj domáce žemle pravidelne. treba však názov receptu dať správny názov, to môžeš len vtedy, ak vieš rozdiel medzi oboma. mám pocit, že si sa z nás dvoch vytočila len ty sama a zbytočne!
dobre vieme, že je to tradičný rakúsky recept, ak to majú byť naozaj kaiserky, tak treba tento postup dodržať.
pečú sa pri teplote 220 stupňov C prvých 10 minút, potom sa vyberú z rúry, potrú sa studeným mliekom, ktoré im dá charakteristickú krásnu zlatožltú farbu farbu, potom sa pečú ešte ešte pri tejto teplote dalších 15 minút, podávajú sa asi 3 minúty po upečení, najlepšie chutia vlažné.
a takto sa tvarujú kaiserky ručne podnes v rakúskych pekárňach
myslím, že rozdiel medzi kaiserkami a týmito žemľami je na prvý pohľad zrejmý a zreteľný.
www.gutekueche.at/kaisersemmel-rezept-8254...
nemýlim sa teraz ja, veľmi ľutujem, mýliš sa tentokrát iba Ty :-(
prikladaám obrazok ..tvorítko je z tescomy
@evanaaa dakujeem :)..je pravda že kvôli ražnej múke sú trošku hutnejšie..ale chuťovo su velmi dobréé :)...
v tomto recepte nie je uvedený čas pečenia, čo je zásadná chyba.
tiež nie je uvedené, ako majú na plechu kysnúť tie kaiserky, čo je tiež veľká chyba.
kaiserky musia kysnúť zásadne hore dnom, až ked sú vykysnuté, potom sa opatrne obrátia a vložia sa piecť do rúry - vid vyššie recept od @babkamt , kde tieto údaje nechýbajú!
Ved práve..netreba to preháňať :)..kludne s tejto kombinácie môžete aj chlieb upiecť..Nie je z hlavy..je z jednej brožúrky pre domáce pekárne :)