Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 12. januára 2015

Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, tieto húsata" :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
400 g
100 g
30 cl
2 lyžičky
Avokádová pasta:
1 ks
1 hrsť
10 cl
1/2 lyžičky
2 strúčiky
1/2 lyžičky
na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vody a jačmenného prášku vymiesime pevnejšie cesto. Vodu pridajte najskôr 3/4 a potom prilievajte podľa toho ako Vám popije múka.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve polovice a na tenko vyvaľkáme, necháme trochu uschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo, ale nie veľmi, aby sa zas nelámalo, počas vaľkania podsypávajte múkou.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakrájame na pásy, poprášime múkou, naukladáme na seba a nakrájame na asi 5 mm pásiky. Bod 3 vynechajte, ak ste vlastníkom strojčeka na cestoviny :) polovice cestovín som uvarila v osolenej vode po dobu 3-4 minút a scedila. Pokvapkala olejom a premiešala. Druhú polovicu cestovín som nechala usušiť.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na avokádovú pastu som rozmixovala

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte pridáme cesnak a soľ, premiešame, prehrejeme a naložíme na ešte teplé cestoviny. Hojne posypeme strúhaným syrom a zvyšnou rukolou. Chutilo mi to aj napriek tomu, že som mäsožrút a predpokladám, že od dnešnej večeri mi ťažko nebude :)

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
ocenujem tu pracnu pripravu, ja az takych "fanatikov" doma nemam, takze by boli normalne slize, ale ta kombinacia pasty mi velmi pasuje,, a ved manzel ma pravdu, husatka ma kazdy rad :)
aaaaaaa,si ma dobehla teraz, som si myslela, že špenátové a divaj ju, ona s jačmeňom, no keby ma mučili by ma nenapadlo ho dať do cestovín a to si ich ja doma veru robím, ale špenátové, síce dva krát do roka, ale robím, už aj paradajkové som, nie je s nimi tolko roboty. Chválim, že samé dobre suroviny si dala, uložím si ich kvôli tej paste na ne, super, šikovná.
@zuzanka1367 , dnešná ľahká, chutná večera podľa Teba, cestoviny kúpené, ale nič to nemenilo na výbornej chuti pasty, navrch hoblinky parmezánu a ja, čo nie som moc cestovinová, som si neskutočne pochutila :)
h4.googleusercontent.com/-ne5fYbaoLX8/VMkwlQw8IBI/AAAAAAAAAN0/zxSnIFo27Fo/w781-h585-no/1969208_10202499355443947_358097295654323276_n.jpg
zelené cestoviny som zatiaľ robila iba klasicky so špenátom, ale tvoj spôsob je výborný, skúsim pohľadať šťavu zo zeleného jačmeňa:-)) ďakujem za krásny recept, @zuzanka :-))), pridávam si ho do KK

Pridaj komentár k receptu: