Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 12. januára 2015

Zelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, Zobraziť celý popisZelená večera, takéto recepty sa odvažujem robiť iba vďaka životnému štýlu dcéry, ja som menej disciplinovaná, ale toto mi chutilo, manžel zvykne poznamenať: "No, tieto húsata" :)

2-3
porcie
30 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cestoviny:
400 g
100 g
30 cl
2 lyžičky
Avokádová pasta:
1 ks
1 hrsť
10 cl
1/2 lyžičky
2 strúčiky
1/2 lyžičky
na posypanie




Postup

  1. 1

    Z múky, vody a jačmenného prášku vymiesime pevnejšie cesto. Vodu pridajte najskôr 3/4 a potom prilievajte podľa toho ako Vám popije múka.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve polovice a na tenko vyvaľkáme, necháme trochu uschnúť, aby sa pri krájaní nelepilo, ale nie veľmi, aby sa zas nelámalo, počas vaľkania podsypávajte múkou.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nakrájame na pásy, poprášime múkou, naukladáme na seba a nakrájame na asi 5 mm pásiky. Bod 3 vynechajte, ak ste vlastníkom strojčeka na cestoviny :) polovice cestovín som uvarila v osolenej vode po dobu 3-4 minút a scedila. Pokvapkala olejom a premiešala. Druhú polovicu cestovín som nechala usušiť.

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na avokádovú pastu som rozmixovala

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte pridáme cesnak a soľ, premiešame, prehrejeme a naložíme na ešte teplé cestoviny. Hojne posypeme strúhaným syrom a zvyšnou rukolou. Chutilo mi to aj napriek tomu, že som mäsožrút a predpokladám, že od dnešnej večeri mi ťažko nebude :)

    Domáce zelené cestoviny s avokádovou pastou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

rebeka14
Zaujímavý a zdravý recept...no tie cestoviny si radšej kúpim je to pracné, ale dobrý typ na tú pastu.....ďakujem...
alena45
vyhrala si sa pekne, určite to bolo výborné, ale cez víkend som pozrela tri diely Shreka - prvýkrát - a tak všetko zelené mi ho teraz pripomína.
safran
recept ako na zelený štvrtok :-) všetko z toho mám rada, tak už len skúsiť dokopy
mariamka
ocenujem tu pracnu pripravu, ja az takych "fanatikov" doma nemam, takze by boli normalne slize, ale ta kombinacia pasty mi velmi pasuje,, a ved manzel ma pravdu, husatka ma kazdy rad :)
izabella929
Zelené cestoviny sa mi páčia , je to moja obľúbená farba, takže toto tvoje foto je pastva pre moje oči.-) krása,nádhera...)
dellawar
Hlavná vec že cestoviny sú domáce, po zostatok do BANGLADÉšA.
tiginko
@tiginko je úplne fascínovaný tou krásnou farbou! Sušený jačmeň síce pijem každé ráno, ale ma nenapadlo používať ho aj do varenia. Asi prehodnotím...
havino
aaaaaaa,si ma dobehla teraz, som si myslela, že špenátové a divaj ju, ona s jačmeňom, no keby ma mučili by ma nenapadlo ho dať do cestovín a to si ich ja doma veru robím, ale špenátové, síce dva krát do roka, ale robím, už aj paradajkové som, nie je s nimi tolko roboty. Chválim, že samé dobre suroviny si dala, uložím si ich kvôli tej paste na ne, super, šikovná.
zuzanka1367
@havino vďaka za pochvalu, tá vždy poteší, nie je to také hrozné s tou výrobou, sem tam sa to dá :) tak som rada, že vyskúšaš.
yana
Už to potom treba len zapiť zeleným smoothiem a ráno budem mať aj očné bielka zelené. Ja takéto farby môžem furt.
gala
skvelý recept,...nič nie je lepšie ako domáce cestovinky, napriek prácnosti
luss44
@zuzanka1367 , dnešná ľahká, chutná večera podľa Teba, cestoviny kúpené, ale nič to nemenilo na výbornej chuti pasty, navrch hoblinky parmezánu a ja, čo nie som moc cestovinová, som si neskutočne pochutila :)
h4.googleusercontent.com/-ne5fYbaoLX8/VMkwlQw8IBI/AAAAAAAAAN0/zxSnIFo27Fo/w781-h585-no/1969208_10202499355443947_358097295654323276_n.jpg
amelie
zelené cestoviny som zatiaľ robila iba klasicky so špenátom, ale tvoj spôsob je výborný, skúsim pohľadať šťavu zo zeleného jačmeňa:-)) ďakujem za krásny recept, @zuzanka :-))), pridávam si ho do KK
luss44
musím pripomenúť túto dobrotu od @Zuzanka1367 , práve dokončená na zajtra do práce, sa teším :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia