Cestoviny

Domáce tagliatelle so syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Múku nasypeme na dosku, urobíme v nej priehlbinu. Do nej rozbijeme vajíčka, pridáme olivový olej, štipku soli a spracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi hodinu odpočinúť v chladničke.
  2. Cesto rozdelíme na niekoľko častí a vyvaľkáme na 1 mm hrubé pláty. Tie, s ktorými nepracujeme, prikryjeme utierkou, aby nevyschli. Ak máme stroj na cestoviny, tak pláty spracujeme v ňom. Ak nie, krájame na približne 1 cm široké rezance, dlhé ako špagety. Cestoviny poprášime múkou, aby sa nezlepili. Varíme 2–3 minúty v osolenej vode.
  3. Pripravíme omáčku: Z vody, v ktorej sa varili cestoviny, odoberieme asi 100 ml, dáme na panvicu. Pridáme maslo, hľuzovkový olej a nastrúhaný syr, prípadne dochutíme soľou. Do omáčky dáme cestoviny a zamiešame.
  4. Cestoviny naložíme na taniere, posypeme strúhanou hľuzovkou (ak máme), zvyškom syra a bylinkami.