Cestoviny
Domáce tagliatelle so syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku nasypeme na dosku, urobíme v nej priehlbinu. Do nej rozbijeme vajíčka, pridáme olivový olej, štipku soli
a spracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie
a necháme asi hodinu odpočinúť v chladničke.
- Cesto rozdelíme na niekoľko častí a vyvaľkáme na 1 mm hrubé pláty. Tie, s ktorými nepracujeme, prikryjeme utierkou, aby nevyschli. Ak máme stroj na cestoviny, tak pláty spracujeme v ňom. Ak nie, krájame na približne 1 cm široké rezance, dlhé ako špagety. Cestoviny poprášime múkou, aby sa nezlepili. Varíme
2–3 minúty v osolenej vode.
- Pripravíme omáčku: Z vody, v ktorej sa varili cestoviny, odoberieme asi 100 ml, dáme na panvicu. Pridáme maslo, hľuzovkový olej a nastrúhaný syr, prípadne dochutíme soľou.
Do omáčky dáme cestoviny a zamiešame.
- Cestoviny naložíme na taniere, posypeme strúhanou hľuzovkou (ak máme), zvyškom syra a bylinkami.
|