Šúľance

Domáce šúľance s opraženou strúhankou

Autor receptu: movino

Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023.* Recept pre Vás zostavil Martin Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.

4
porcie
45 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.
  2. Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.
  3. Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.