Šúľance
Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Autor receptu: movino
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023.* Recept pre Vás zostavil Martin
Krahulec, šéfkuchár Penziónu u Vinára. Dobrú chuť, priatelia.
4 porcie |
45 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvarené a vychladené zemiaky ošupeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme polohrubú múku, vajcia a štipku soli a na pomúčenej doske vypracujeme tuhé cesto.
- Cesto rozdelíme na 4 časti a z nich vyšúľame valčeky. Z valčekov následne odkrajujeme menšie kúsky, z ktorých šúľame šúľance, ktoré medzitým pomúčime, aby sa nezlepili.
- Šúľance vložíme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom do misky a zmiešame s opraženou strúhankou s cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.
Ako dekoráciu môžeme použiť rôzne druhy ovocia, najlepšie podľa aktuálnej sezóny.