Foto: leja3
Tento receptík som vyskúšala a zožal veľký úspech, nakoľko u nás smažené šišky veľmi nejdú, kedže sú plné oleja, ale tieti sú skvelé.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Z trošky mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások a necháme vykysnúť. Do misy si pripravíme múku, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, zbytok mlieka a rozmiešame. nakoniec pridáme kvások a cesto dobre ručne vypracujeme. Necháme 1/2 hodiny vykysnúť.
- 2
Po vykysnúť cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti. Postupne rozvaľkáme na plát a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré prenesieme na plech s papierom na pecenie. na každé koliesko dáme trochu hustejšieho džemu a prikryjeme druhým kolieskom, kraje poriedne prstami stlačíme. Na plechu necháme ešte 20 min kysnúť.(pred pečenín ničím nepotierame)
- 3
Po nakysnutí pečieme vo vyhriatej trúbe pri 170 st.C cca 13 min. Po upečení hneď ešte horúce potierame rozpusteným maslom a cukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru. Dobrú chuť :o)
- 2
a dokonca som aj vyhrala cenu... Super pocit, ale šišky sú super a hlavne niesú nasiaknuté olejom ani iným tukom. Ja som ich robila v celku trošku som si to zjednodušila..... Pekný receptík, Tvoje vyzerajú pekne veľké.....
za recept
yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/2014/03/sisky-z-rury.html...
Vďaka, Martina
uz dlhsi cas nezijem na slovensku, takze nemam tu nasu muku , ale aj ta ktoru mam k dispozicii splnila svoj ucel,,,,, dakujem za recept