Domáce šiflíky s karamelizovanou sudovou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné domáce fliačky s karamelizovanou sudovou kapustou ako ich robila moja maminka....príjemná spomienka na detstvo....

6
porcií
45 minút
príprava
10+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Obidve múky som si preosiala na pracovnú dosku...v strede som urobila jamku pre vajíčka..a vodu som pridávala do cesta podľa potreby....aby bolo cesto polotuhé...cesto som dobre vymiesila, aby sa nelepilo a bolo hladké...rozdelila som ho na 3 bochníčky, ktoré som znova premiesila...všetky som postupne rozvaľkala na tenko...
  2. pokrájala som ich na úzke pásy...
  3. uložila na seba..
  4. a pokrájala priečne...záleží od vás, aké široké si nakrájate....ja som ich krájala tak, ako to robila moja maminka..
  5. poprášila trošku múkou...pokiaľ som robila šiflíky, pripravala som si do rajnice vodu a nechala zovrieť...
  6. hotové šiflíky som uvarila v osolenej vriacej vode...vybrala som ich, opláchla vodou a vložila do pripravenej rajnice...
  7. v druhej rajnici som nechala roztopiť bravčovú masť..
  8. ked sa roztopila a prehriala, pridala som pokrájanú cibuľu..
  9. k do zlatova opečenej cibuli som pridala za lyžicu kryštálového cukru a všetko nechala spolu skaramelizovať...
  10. a teraz som pridala k cibuli sudovú kapustu...
  11. kapustu som nechala spolu podusiť iba 10 minút...všetky chute sa spojili, kapusta získala svetlohnedú farbu a výbornú chuť...hotovú kapustu aj šiflíky som spolu zmiešala...
  12. na panvicu som dala zbytok bravčovej masti a pokrájanú slaninu...nechala som ju opiecť a poliala som pripravené šiflíky s kapustou...
  13. na zdobenie jedla som pripravila ešte zo slaniny kohútí hrebienok...slaninka bola opečená do chrumkava...