Domáce šiflíky s karamelizovanou sudovou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutné domáce fliačky s karamelizovanou sudovou kapustou ako ich robila moja maminka....príjemná spomienka na detstvo....
6 porcií |
45 minút príprava |
10+10 minút tepelná úprava |
Postup
- Obidve múky som si preosiala na pracovnú dosku...v strede som urobila jamku pre vajíčka..a vodu som pridávala do cesta podľa potreby....aby bolo cesto polotuhé...cesto som dobre vymiesila, aby sa nelepilo a bolo hladké...rozdelila som ho na 3 bochníčky, ktoré som znova premiesila...všetky som postupne rozvaľkala na tenko...
- pokrájala som ich na úzke pásy...
- uložila na seba..
- a pokrájala priečne...záleží od vás, aké široké si nakrájate....ja som ich krájala tak, ako to robila moja maminka..
- poprášila trošku múkou...pokiaľ som robila šiflíky, pripravala som si do rajnice vodu a nechala zovrieť...
- hotové šiflíky som uvarila v osolenej vriacej vode...vybrala som ich, opláchla vodou a vložila do pripravenej rajnice...
- v druhej rajnici som nechala roztopiť bravčovú masť..
- ked sa roztopila a prehriala, pridala som pokrájanú cibuľu..
- k do zlatova opečenej cibuli som pridala za lyžicu kryštálového cukru a všetko nechala spolu skaramelizovať...
- a teraz som pridala k cibuli sudovú kapustu...
- kapustu som nechala spolu podusiť iba 10 minút...všetky chute sa spojili, kapusta získala svetlohnedú farbu a výbornú chuť...hotovú kapustu aj šiflíky som spolu zmiešala...
- na panvicu som dala zbytok bravčovej masti a pokrájanú slaninu...nechala som ju opiecť a poliala som pripravené šiflíky s kapustou...
- na zdobenie jedla som pripravila ešte zo slaniny kohútí hrebienok...slaninka bola opečená do chrumkava...