Rybie prsty a zázvorová mrkva fotorecept

janger - fotkajanger, 1. marca 2013
Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept)
Foto: janger

Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila...Ozaj roky...A k tomu tato vyborna mrkvicka. Takto upravena je strasne dobra, dokazala Zobraziť celý popisMali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila...Ozaj roky...A k tomu tato vyborna mrkvicka. Takto upravena je strasne dobra, dokazala by som jej zjest plny tanier. Ved ochutnajte :-).

Suroviny

500 g
podľa potreby
2 ks
podľa potreby
Mrkvova priloha:
14 ks
1,5 PL
1,5-2 PL
1,5 čl
4 PL




Postup

  1. 1

    Mrkvu ocistime. Pokrajame asi na dvojcentimetrove kusky. Dame varit do vody s troskou soli. Varime 5-6 minut. Potom vodu zlejeme a mrkvu dobre oplachneme studenou vodou a nechame odtiect.

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na suchej panvici oprazime tekvicove semienka. Pozor, budu strielat :-).

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Filety z cerstvej tresky (moze byt aj ina pevnejsia ryba) pokrajame na pasiky. Radsej po dlzke ako po sirke. Ked krajame po dlzke, tak ryba lepsie drzi pokope a iste sa nerozpadne. Posolime.

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalime v trojobale (muka, vajce, struhanka).

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprazime v oleji. Potom polozime na chvilku na papierovu utierku, aby sa odsal prebytocny olej.

  6. 6

    Do panvice dame rozpalit maslo, asi 1,5 - 2 lyzice. Primiesame do toho 1,5 lyzice medu a mlety suseny zazvor (asi 1,5 malej lyzicky, no moze byt aj viac). Mozete dat aj cerstvy, postruhany zazvor. Aj ja som tak mala v plane. Isla som do mraznicky ako na hotove, a zazvoru nikde...Preto som dala mlety suseny. Ale aj to je vyborna alternativa. Premiesame to a pridame mrkvu. Dobre ju pooprazame, az chyti trosku farbu.

  7. 7

    Na tanier dame rybie prsty, mrkvicku, posypeme ju tekvicovymi semienkami. Mrkvu mozeme trosku posypat cerstvo namletym korenim. K tomu este napriklad zemiakove pyre alebo na co mate chut. Iste bude chutit aj detom (vtedy snad bez korenia).

  8. 8

    Dobru chut.

Diskusia k receptu

stefanm
ahoj , ahoj ... v poslednej dobe má u nás zázvor veľké oživenie (teda u manželky) . furt počujem z kuchyne ako si ho strúha a robí čaj . tak ju chcem prekvapiť dnes s tou tvojou mrkvou . ... koľko asi mám nastrúhať čerstvého zázvoru ? robím tiež zo 14-tich mrkvičiek !!! :)
janger
@izabella , dakujem za pochvalu :-). @stefanm , ahoj :-). No to je s tym zazvorom tak podobne aj u mna. Nikdy som ho nepouzivala, nejako ma nelakal...Raz som mala vyborny zazvorovy caj a odvtedy mi zachutil. A s touto mrkvickou ozaj moc pasuje, uvidis. Cerstveho mozes nastruhat tak 2-3centimetre. Ale davaj trosku pozor, aby sa ti nepripalil. Minule, ked som robila s cerstvym, tak sa mi trosku pripaloval. Tak by som poradila, aby si ho pridal az trosku neskor. Najprv daj mrkvu do masla s medom, poopekaj a az po chvilke pridaj zazvor. Tych 14 mrkviciek, to som sa musela aj zasmiat. Lebo som najprv nenapisala do receptu mnozstva. Mala som viazanicu, nevazila som ich. Z redakcie ma upozornili, ze musim pridat aj mnozstva.... Tak som pozrela na fotku, kde som to mala odfotene a napocitala som ich 14:-))). Dufam, ze manzelke (a aj tebe) bude chutit :-). @violetacamorova , mrkvu robievam na viacero sposobov, ale takto nam velmi chuti, ved niekedy skus :-).
slavka2012
@Vyborne jedlo, na takychto cerstvych rybich prstoch by som si veru pochutila a o mrkvicke ani nehovoriac! A navyse krane prezentovane, este aj tanier je farebne zladeny s jedlom. Mnam.
helca103
páčia sa mi tvoje rybie prsty ale tá mrkva ma veľmi ,,oslovila" určite mi bude chutiť aj samotná, lebo čerstvý zázvor v jedle milujem.
stefanm
... už je hotová . Kým došla tvoja odpoveď ja som ju mal už uvarenú . Zázvor som pridal až ku koncu a , pretože končila doba trvanlivosti na smotane v chladničke , tak som k tej mrkvičke pridal aj trochu smotany , Je to už niečo iné ale tiež veľmi dobré . Odfotím na obed lebo teraz sa mi dobíja batéria vo fotoaparáte !!! Skombinoval som ju s .... ale veď vydrž , keď sa podarí uvidíš !!!
ola111
@janger ,škoda,že mám už uvarený obed,bola by som určite urobila túto
prílohu dnes,páči sa mi veľmi,pripravím cez týždeň,dám vedieť,ako chutila ...
stefanm



...tak miesto ryby , ktorá mimochodom v tvojom recepte je dominantná a určite výborná , som túto "delikates" mrkvičku použil ku karfiolu v mletom mäse ktorý som robil podľa receptu @gordonkovej brokolici ....manželka ešte stále vrčí blahom .
marianne
@janka a ja ze tu niekto vysypal rybie prsty z krabicky z marketu,ani som to neotvarala..,vravim si :no ohromny recept:-)) len tam mrkva ma miatla:-)) ze taka zdrava...a to nasa Janka urobila krasne domace rybie prsty z cerstvej tresky....Janka paradny obed ci vecera,ja soplim,kycham a cajujem a zrovna taketo nieco by mi bodlo....
radost
@stefanm
i ja viem blahom vrčať...nemohol by si s tým sehrguttmenu k nám prifrčať???...:-)))
tiginko
tvoja zázvorová mrkva ma uchvátila, čo najskôr vyskúšam...
janger
Tak vdaka vam za pristavenie pri mojom recepte :-). @slavka2012 , dakujem za kompliment. @ebaka , vyskusaj a daj vediet. @helca103 , ja som ten recept pridala hlavne kvoli tej mrkve, je ozaj chutna. @ola111 , ved prilezitosti budes mat este kopu :-), vyskusas niekedy inokedy, som zvedava, co povies. @stefanm , no to je parada!!! :-))). Aj so smotankou to moze byt vyborne. Vidis, takto vznikaju nove recepty. Aj tvoja kombinacia s maskom je dobra. A som rada, ze manzelka vrci blahom ;-))). Tak ju pozdravuj. A dakujem za fotku :-). @marianka , no tak ty si chora, to mi je luto :-(. Len sa skoro uzdrav. Rybie prsty z krabicky to nie su :-)... Len som tak muza nastrasila, ze 'zajtra budu rybie prsty'. Tak sa zlakol, ze 'on to nebude'. Myslel mrazene, kupovane... Az ked som mu povedala, ze cerstve, tak sa uspokojil :-). Ale inac, ked niekto kupi aj mrazene sem - tam, tak nic proti tomu nemam, aj take som uz robila ;-). @radost , vdaka za pristavenie :-).
afataga
som sa vydesila, ze tak toto uz je fakt vrchol, ze si niekto dovoli sem dat mrazene prsty, chvalabohu to nie je pravda :-))) tak toto by som si dala
janger
@atafaga , no to by tu bol zase frmol ;-)))). Ale ved na obrazku je to vidiet, ze nie su z obchodu, tie obchodne su take krajsie, vsetky rovnake :-).
ariela6
no ved hned som postrehla že to nie su kupenske pači sa mi tvoj recept určite vyskušam pratože kupene rybie prsty vobec nemusím čiže ich vobec nekupujem
palokuchki
Janka, velmi sa mi paci ta mrkvova priloha. Planujem ju robit tento tyzden. Potom ti poslem foto. No a veru by som sa dala ponuknut aj tou treskou.
tiginko
dnes sme mali ako prílohu k obedu tvoje mrkvičky, musím skonštatovať, že boli fantastické! S čerstvým zázvorom a pár kvapkami citrónovej šťavy na vyváženie sladkosti mrkvy a medu. Túto dobrotu budeme mať na stole asi častejšie. Vďaka za recept!
janger
@ariela6 , ja som veru volakedy davno niekedy aj hotove kupila ;-), ale take doma spravene su ovela lepsie. Danka, @palokuchki , som zvedava, co na to potom povies. Tesim sa na foto. @tiginko , moc som sa potesila, ze chutilo. A ten citron, dobry napad. Tu sladkost vyvazi trosku aj ked sa to posype mletym korenim, ale zarucene vyskusam aj citron :-). Dakujem vam vsetkym za komentik :-).
ola111
@janger ,robila som tvoju prílohu,k tekvicovým semienkam som dala aj trochu slnečnicových,že aké to bude,takže takto pripravená mrkva je
naozaj veľmi dobrá,ďakujem :))
janger
@ola111 , tesim sa, ze ti mrkvicka chutila, dakujem, ze si napisala :-). Semienka su iste dobre vsetky :-).
mesiar50
Excelentné jedlo.Samé vitamíny,ale chytila ma hlavne kombinácia rôznych
chutí a korenín.Ak môžem tak iba gratulovať
tiginko
dnes verzia zázvorovej mrkvičky s fazulkovými luskami. Vynikajúca príloha k lososovi pre dcéru, chystajúcu sa na poobedňajší ČSOB maratón. Pridala som sa, teda iba k obedu...
janger
@tiginko , jeeej, no to si spravila maskrtku:-). To by som si veru aj ja dala. A ako dopadol maraton?
tiginko
dobre, dobehla do cieľa ako 60. vo svojej kategórii, zo 199 :-)
janger
No, sikulka je. Blahozelam. Obdivujem tych bezcov, ti maju ale vydrz :-).
baba
Výborný recept, takéto nemleté rybie prsty mám veľmi rada...vyskúšam
janger
Mila Danka, @palokuchki , moc si ma potesila, ze vam chutilo a tiez dakujem aj za peknu fotku :-). Mozem ju pridat sem ku komentom?
janikbj
výborná mrkva. práve som ju dojedla s opekanými šampiňónmi a grilovaným údeným tofu. tiež robievam zázvorovú mrkvu,ale trochu inak. toto je príjemná zmena, určite budem robiť častejšie :-)
jamarlen
@janger , v poslednom čase hýriš čarokrásnymi rcp...určite ma tvoja mrkva neminie, tresku pridám varenú s citróno- vínnou omáčkou, to kvôli dokonalosti farieb na tanieri...a hlavne diéte:)
janger
@jamarlen , no teda ty si mi ale dal... ze v poslednej dobe...A tie starsie recepty, to nebolo nic ;-))))? A tak som sa vzdy snazila :-). (to len zartujem, hahaha). Juj, ale aj s tou tvojou treskou bude mrkvicka pasovat. Potom daj vediet, ci si bol spokojny. A dakujem za pochvalu :-).
jozka2
Moj manzel miluje rybacie prsty.V Amerike ich robia obalovane v cesticku z piva vajicka a muky,ako priloha opecene zemiaky /rozkrojeny zemiak na 4-5 casti a opecene s tatarskou omackou.
janger
@jozka2 , aj my mame radi, hoci velmi casto nerobievam. Ale keby si skusila aj tu mrkvicku, aj ta je velmi chutna na takyto sposob :-). Prepac, ze neskoro reagujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia