Domáce rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 15. februára 2018
Domáce rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Prečo si neupiecť, doma len to treba skúsiť.

36 ks
porcií
20 minút
príprava
20-22 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
800 g
400 - 450 ml
40 g
40 g
6 - 7 PL
1 kocka
1 - 2 ČL
2 PL
 (na potretie)
trochu (na pomastenie)
 (na posypanie)
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na cesto.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku. Z polovice mlieka urobíme kvások, do ktorého pridáme trocha cukru na teplom mieste necháme vykysnúť. K múke dodáme roztopené maslo, masť, cukor kryštálový, olej a soľ podľa seba. Varechou premiešame, pridáme kvások a zvyšok mlieka. Vypracujeme cesto, aby sa nám odlepovalo z varechy a misky. Vrch pomúčime a dáme na teplé miesto vykysnúť 40 - 45 minút.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na šesť rovnaké bochníky.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý bochník rozvaľkáme do tvaru kruhu a rozdelíme na šesť rovnaké časti.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plech vyložíme papierom na pečenie a tvoríme rožky širšou stranou dovnútra.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Poukladáme na plech a necháme trocha na plechu podkysnúť.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postupne potrieme rozšľahaným žĺtkom a trochou oleja posypeme sezamové semienka alebo hrubozrnou soľou. Podľa seba, rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 20 - 22 minút do zlatista. Ešte za horúca potrieme vlažnou vodou.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vhodné na raňajky, desiatu, večeru - už len ochutnať. Dobrú chuť.

    Domáce rožky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Povedené dílo, domáce rožky nemají chybu. Krásná práce, jsi šikulka! Obdivuji tě, 36 kousků už je konkurence místnímu pekaři.

Pridaj komentár k receptu: