Domáce rezance s bryndzou a kôprom

Autor receptu: bojar

Recept pochádza od mojej starej mamy tak ako som si ho z detstva zapamatal a ako ho v čase zberu kopra aj tu v Čechách pripravujem

Suroviny

Postup

  1. Slaninku nakrájame na kocky a pripravíme na škvarenie. Vo večej nádobe dáme variť osolenú vodu a kým sa voda hreje z muky, soli, vajíča a vlažnej vody vypracujeme cesto, ktoré na vále rozvaľkáme na hrudku asi tak 2 mm. Cesto nakrájame na pásy široké asi 5 - 7 cm, dobre namúčime, naskladáme na seba a krájame rezance široké asi 2 mm. Keď voda varí dáme variť rezance - po zovretí ich varíme 2 - 3 min. Rezance vyberieme trocha prepláchneme horúcou vodou a dáme do misy kde je už pripravená bryndza, zalejeme slaninkou, ktorú už máme vyškvarenú, pridáme nasekaný kopor a zamiešame. Podávame s kyslým mliekom. Dobrů chuť