Domáce ravioly so špenátom a syrom
Autor receptu: redakcia
Postup- Do hrubej múky zapracujeme
vajíčko, olivový olej
a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme
ho do mikroténového
vrecka a necháme v chlade 20 minút odpočinúť.
- Špenátové
listy sparíme a po vytlačení
vody ich nasekáme
a premiešame s nastrúhaným
plesňovým syrom.
- Z haluškového
cesta vyvaľkáme tenký
plát. Ten rozkrájame radielkom
na obdĺžniky. Na každý
vložíme časť náplne, cesto
preložíme a okraje popritláčame
vidličkou. Ravioly
potom varíme vo vriacej osolenej
vode podľa veľkosti 8 až
10 minút.
- Na olivovom oleji
osmažíme cibuľku a nakoniec
i nasekaný cesnak.
Potom pridáme nasekané
konzervované paradajky, soľ
a trochu oregana. Za stáleho
miešania všetko podusíme,
až kým omáčka zhustne.
- Podávame posypané syrom
a nasekanou bazalkou.
|