Domáce ravioly so špenátom a syrom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Do hrubej múky zapracujeme vajíčko, olivový olej a vyvaľkáme tuhé cesto. Vložíme ho do mikroténového vrecka a necháme v chlade 20 minút odpočinúť.
  2. Špenátové listy sparíme a po vytlačení vody ich nasekáme a premiešame s nastrúhaným plesňovým syrom.
  3. Z haluškového cesta vyvaľkáme tenký plát. Ten rozkrájame radielkom na obdĺžniky. Na každý vložíme časť náplne, cesto preložíme a okraje popritláčame vidličkou. Ravioly potom varíme vo vriacej osolenej vode podľa veľkosti 8 až 10 minút.
  4. Na olivovom oleji osmažíme cibuľku a nakoniec i nasekaný cesnak. Potom pridáme nasekané konzervované paradajky, soľ a trochu oregana. Za stáleho miešania všetko podusíme, až kým omáčka zhustne.
  5. Podávame posypané syrom a nasekanou bazalkou.