Domáce piškóty s maracujovým jogurtovým krémom
Marcela Kramplová a malí kuchári
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
z centra pre deti a rodinu Bublinka, 15. septembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
8-10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Piškóty: | |
3 ks |
|
30 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
5 ks |
|
90 g |
|
135 g |
|
|
|
Maracujový jogurtový krém: | |
1 PL |
|
250 ml |
|
400 g |
|
50 g |
|
1 struk |
|
250 ml |
|
Na ozdobenie: | |
(maliny, jahody, čučoriedky, černice, moruše, ...) |
|
|
Postup
-
1
Zo žĺtkov, z cukru, vanilkového cukru a zo soli vyšľaháme hustú penu. V druhej miske takisto vyšľaháme bielky s cukrom. Obe masy opatrne zmiešame a postupne vmiešame preosiatu múku.
- 2
Masu dáme do cukrárskeho zdobiaceho vrecka. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme dlhé piškóty. Posypeme práškovým cukrom a pečieme pri 200 °C 8 – 10 minút.
- 3
Krém: Šťavu z maracuje, cukor a kukuričný škrob uvaríme. Po vychladnutí primiešame jogurt, dreň z vanilky a opatrne pridáme vyšľahanú sladkú smotanu. Rozdelíme do pohárov a ozdobíme ovocím či lístkom z mäty. Podávame s piškótami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Šťavu z maracuje môžete získať odšťavením maracuje, teda ovocia, ktoré kúpite v obchode, alebo dostať kúpiť aj 100-percentnú šťavu z maracuje vo fľašiach.