Domáce pirohy pi-pi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Oba druhy múky preosejeme, vložíme do nádoby, pridáme štipku soli a vodu podľa potreby. Všetko spolu vypracujeme na tuhšie cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať na 20 minút do chladničky.
  2. Kuracie prsia nakrájame na malé kocky, ktoré urestujeme sprudka na panvici s olejom a postupne pridáme na kocky pokrájanú papriku a špenát. Dochutíme a odstavíme zo zdroja tepla.
  3. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 2 mm a vykrajujeme formičkou na tvorenie pirohov. Do vychladnutého mäsa primiešame parmezán a polovicu slaniny nakrájanej na drobné kocky a lyžicu kyslej smotany.
  4. Pripravenou zmesou plníme cesto a formujeme pirohy, ktoré nakoniec uvaríme vo vriacej a jemne osolenej vode asi 5 minút. Podávame s kyslou smotanou a vypečenou slaninkou.