Domáce cestoviny s paradajkami, olivami a rukolou (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Domáce cestoviny ma úplne nadchli. Neodolala som im ani dnes, aj napriek horúčave som im obetovala čas strávený za sporákom. Stálo to za to ;)
2 porcie |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky nasypeme múku a urobíme jamku. Rozbijeme dve vajíčka, prstami rozmiešame bielky a žĺtky, pridáme olivový olej, vodu a soľ. Suroviny spojíme a preložíme na pracovnú dosku. Vypracujeme hladké jemné cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na polhodinku do chladničky. Potom z neho vyvaľkáme tenké pláty a nakrájame podľa nálady :)
- Na panvici rozohrejeme olivový olej, vhodíme rukou roztlačený strúčik cesnaku a nasekanú chilli papričku bez semienok.
- Po chvíli prihodíme strúhanku a miešame. Strúhanka sa trocha opečie a v závere nám krásne zahustí omáčku.
- Pridáme nakrájané a šupky zbavené paradajky.
- Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vode. Trvá to len chvíľku.
- Rukolu umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kusy.
- Paradajky na panvici podlejeme vodou z cestovín a pridáme scedené cestoviny.
- Zamiešame, prehrejeme a na záver vmiešame rukolu a olivy.
- Podávame s ovčím syrom pecorino.