Foto: mojack
pekáreň vymieša a vykysne ..
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V poradi ako sú suroviny písane tak sa dajú do pekárničky na chlieb. Program kysnutie.
-
2
Postavím si vodu
-
3
Urobím jeden knedlik na podkysnutie pokiaľ voda začne vrieť.
-
4
Varím 20 minut , neodkrývam. A je takýto ..veľký.
Perfektne vymiesena a vykysnuta, Aj vianocne kolace /pajgle makove a orechove sa tam urcite podaria.Len pecieme a varime zvlast.
Je to nerezový pekáč. Neviem aký je veľký ale v do rúry vojde len tak- tak.Tácka je veľká 48 cm.Ale na obed pre nás 5 -osôb sa zje ,no ved chlapi...
... pokiaľ nebudeš mat pod stromčekom veľký pekáč tak nevar knedlík na dvakrát.. :-)))
Robim ju v pekaci na pecenie masa. Je dlhy, takze sa tam pohodlne vojde a je omnoho krajsia ako z obchodu. Prikryjem ju druhym pekacom a polozim to na sporaku na 2 platnicky. Super recept!