Panna cotta
Panna cotta

Domáca panna cotta s morušami

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 25. júla 2018
Domáca panna cotta s morušami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 ks
400 ml
50 ml
1 PL
1 bal.
 na ozdobenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Moruše rozvaríme vo víne a rozmixujeme ich. Vychladenú zmes vymiešame s cukrom a so zohriatou smotanou (smotanu nevaríme).

  2. 2

    Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút, aby zmäkla. Do morušovej zmesi pridáme semienka z vanilkového struku. Postupne pridávame vyžmýkanú želatínu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí.

  3. 3

    Hmotu nalejeme do formičiek a necháme v chladničke asi 2 hodiny. Stuhnutú panna cottu vyklápame na tanierik a ozdobíme ovocím, prípadne šľahačkou.

Diskusia k receptu

mimy
Škoda že ste na druhej strane republiky, prišla by som ochutnať, všetko to vyzerá skvelo, takto si to budem musieť vyrábať sama a určite to nebude ono