Domáca panna cotta s morušami
Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 25. júla 2018
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 25. júla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Moruše rozvaríme vo víne a rozmixujeme ich. Vychladenú zmes vymiešame s cukrom a so zohriatou smotanou (smotanu nevaríme).
- 2
Želatínu namočíme do studenej vody na 5 minút, aby zmäkla. Do morušovej zmesi pridáme semienka z vanilkového struku. Postupne pridávame vyžmýkanú želatínu a miešame, až kým sa úplne nerozpustí.
- 3
Hmotu nalejeme do formičiek a necháme v chladničke asi 2 hodiny. Stuhnutú panna cottu vyklápame na tanierik a ozdobíme ovocím, prípadne šľahačkou.
Tiež panna cotta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu