Domáca klobása (fotorecept)
Autor receptu: rein
Z internetu som pozbieral recepty, urobil som si priemer a postupne som si recept
dolaďoval podľa chuti.
30 porcií |
60 minút príprava |
700 minút na 35 °C |
Postup
- Mäso si zomelieme na šajbe č.16
- Pridáme všetky koreniny a dobre zamiešame rukami,aspoň 20 minút.
- Po namiešaní plníme do preplachnutých čriev.
- V chlase necháme odstáť do druhého dňa.
- Vyhrejeme si udiareň na 60 stupňov,vložíme klobásy,teplotu udržujeme pol hodiny, aby sa klobásy prehriali a potom teplotu znížime na 30 až 40 stupňov.
- Udil som jeden deň 8 hodin,na noc som klobásy vytiahol a na druhý deň so doudil ešte asi 3 hodiny.
- Klobásy už necham len vyvetrať asi týždeň a hodím ich do mraziaku. Vydržia aj do leta, keď si ich postražíme.