Domáca klobása (fotorecept)

Autor receptu: rein

Z internetu som pozbieral recepty, urobil som si priemer a postupne som si recept dolaďoval podľa chuti.

30
porcií
60 minút
príprava
700 minút
na 35 °C

Postup

  1. Mäso si zomelieme na šajbe č.16
  2. Pridáme všetky koreniny a dobre zamiešame rukami,aspoň 20 minút.
  3. Po namiešaní plníme do preplachnutých čriev.
  4. V chlase necháme odstáť do druhého dňa.
  5. Vyhrejeme si udiareň na 60 stupňov,vložíme klobásy,teplotu udržujeme pol hodiny, aby sa klobásy prehriali a potom teplotu znížime na 30 až 40 stupňov.
  6. Udil som jeden deň 8 hodin,na noc som klobásy vytiahol a na druhý deň so doudil ešte asi 3 hodiny.
  7. Klobásy už necham len vyvetrať asi týždeň a hodím ich do mraziaku. Vydržia aj do leta, keď si ich postražíme.