Pistáciová čokoláda
Domáca dubajská čokoláda
Autor receptu: redakcia
Domáca verzia trendovej čokolády s pistáciovou náplňou.
6 porcií |
30 (+ chladenie) minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu.
- Dno vymastenej menšej nepriľnavej ozdobnej silikónovej formy s priemerom asi 15 x 7 cm pokvapkáme bielou čokoládou.
- Rezance kadayif nadrobíme na menšie vlákna. Môžeme si pomôcť nožom. Na panvici rozpustíme maslo a rezance opražíme za stáleho miešania na miernom ohni, trvá to aj 5 minút. Rezance musia získať zlatohnedú farbu.
- Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu. Asi tretinu roztopenej čokolády nalejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.
- Opražené vychladnuté rezance zmiešame s pistáciovou náplňou (môže to byť aj pistáciová pasta rozmiešaná s trochou sladeného kondenzovaného mlieka). Do náplne primiešame aj nasekané nesolené pistácie. Plnku navrstvíme na stuhnutú čokoládu.
- Náplň zalejeme zvyšnou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny
v chladničke a potom vyklopíme.