Pistáciová čokoláda

Domáca dubajská čokoláda

Autor receptu: redakcia

Domáca verzia trendovej čokolády s pistáciovou náplňou.

6
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nad vodným kúpeľom roztopíme bielu čokoládu.
  2. Dno vymastenej menšej nepriľnavej ozdobnej silikónovej formy s priemerom asi 15 x 7 cm pokvapkáme bielou čokoládou.
  3. Rezance kadayif nadrobíme na menšie vlákna. Môžeme si pomôcť nožom. Na panvici rozpustíme maslo a rezance opražíme za stáleho miešania na miernom ohni, trvá to aj 5 minút. Rezance musia získať zlatohnedú farbu.
  4. Vo vodnom kúpeli roztopíme mliečnu čokoládu. Asi tretinu roztopenej čokolády nalejeme do formy a dáme stuhnúť do chladničky.
  5. Opražené vychladnuté rezance zmiešame s pistáciovou náplňou (môže to byť aj pistáciová pasta rozmiešaná s trochou sladeného kondenzovaného mlieka). Do náplne primiešame aj nasekané nesolené pistácie. Plnku navrstvíme na stuhnutú čokoládu.
  6. Náplň zalejeme zvyšnou roztopenou čokoládou. Necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny v chladničke a potom vyklopíme.