Domáca červená pálivá omáčka
Autor receptu: prdelinka
Prišla som,vyskúšala som,chutí to,mňam je to :-)
2 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť pretlak,do toho cesnak,feferónky(nabudúce skúsim len práškové chilli),soľ,cukor a ocot,lepší je 6%,ako 8% tem moc cítiť,pri varení zasmradne celý byt..
- Povaríme,dokedy nie je cítiť,že ocot už nesmrdí.
Po dovarení to nebolo moc štiplavé,ale ako to postupne chladlo,bolo to čoraz štiplavejšie.
Precedila som to a dala do fľaše na suché a tmavé miesto,je to tam dva týždne a zatiaľ tomu nič nie je :-)
- Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako to dopadlo,poteším sa aj zlepšováku :-)
Na 2,5 dcl pretlaku som dala 2 strúčiky cesnaku také vačšie a dve feferónky,1PL octu a cukru podľa chuti :-)