Domáca červená pálivá omáčka

Autor receptu: prdelinka

Prišla som,vyskúšala som,chutí to,mňam je to :-)

2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť pretlak,do toho cesnak,feferónky(nabudúce skúsim len práškové chilli),soľ,cukor a ocot,lepší je 6%,ako 8% tem moc cítiť,pri varení zasmradne celý byt..
  2. Povaríme,dokedy nie je cítiť,že ocot už nesmrdí. Po dovarení to nebolo moc štiplavé,ale ako to postupne chladlo,bolo to čoraz štiplavejšie. Precedila som to a dala do fľaše na suché a tmavé miesto,je to tam dva týždne a zatiaľ tomu nič nie je :-)
  3. Vyskúšajte a dajte mi vedieť ako to dopadlo,poteším sa aj zlepšováku :-) Na 2,5 dcl pretlaku som dala 2 strúčiky cesnaku také vačšie a dve feferónky,1PL octu a cukru podľa chuti :-)