Dobrý syrový šalát

monty469 - fotkamonty469, 16. apríla 2016
Dobrý syrový šalát
Foto: monty469

Šalát, ktorý patrí v mojej rodine medzi obľúbené, i keď som ho nerobila už dlhšiu dobu .. náhodne som ho objavila, keď som Zobraziť celý popisŠalát, ktorý patrí v mojej rodine medzi obľúbené, i keď som ho nerobila už dlhšiu dobu .. náhodne som ho objavila, keď som listovala receptový zošit :-) Rodinka si pochutila, tak sa o recept podelím aj s vami :-)

Suroviny

200 g (alebo iný tvrdý)
3 - 4 ks
300 g
1 ks menšia
5 ks na tvrdo uvarené
3 PL
1 PL
1/2 ČL
podľa chuti
400 ml




Postup

  1. 1

    Salámu nakrájame na tenké prúžky, uhorky na maličké kocky, syr nastrúhame na jemno, vajíčka pretlačíme cez kruh na pretláčanie (zemiakov), cibuľu nakrájame na jemno.

  2. 2

    Pridáme majonézu, kečup a worchester, okoreníme a premiešame. Ja osobne som vôbec nesolila, šalát je dostatočne slaný vďaka syru, takže nech každý pridá soľ až po ochutnaní, keď bude chýbať :-)

  3. 3

    Hotovo, rýchly a chutný šalát je na svete :-)

    Dobrý syrový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

chica114
vyzera byť chutný a musí chutiť famozne :) chválim, davam 5* a kk
pankrac
Že bezmäsité jedla a ta saláma je akože ľadový šalát?
monty469
@chica ďakujem :-) @pankrac ja som to neoznačila ako bezmäsité jedlá, tieto veci nechávam občas na redakciu :-) čiže sa sťažuj vyššie ;-)
sracz
Výborná ohviezdičkovaná raňajková či desiatová pochuťka s 2÷3 domácimi "kifľikami" rohlíkmi, milá @monty469 a dokonca vhodná aj ako predjedlo. Ja som nad mieru spokojný a rád podobné šalátiky pripravujem aj na náš stôl. Jeden z nich, ďakujúc Tvojemu nežnému "nakopnutiu", čoskoro znovu pripravím, zdokumentujem a pridám aj na našu Varešku! Pozdravujem Trebišov "valal okruhli jak taľar" a v ňom aj Teba a véééľa priateľov a známych!
monty469
@Sracz (16.4.2016 17:51)

Milý @Sracz , ďakujem ti veľmi pekne za milé slová, ktoré ma vždy potešia. Máš pravdu je samozrejme vhodný aj ako predjedlo a u nás patrí medzi obľúbené. Pozdravujem za veľkú mláku :-)
monty469
@Haji (16.4.2016 18:19)

Milá @Haji pozdravujem ťa :-) Máš pravdu, redakcia ide zrejme s dobou:-D Vďaka za pochvalu a tiež ti prajem krásny večer
kukulienka71
V tomto čase vidieť tento šalát sa rovná ísť si pokutrať do chladničky:-D škoda, že tam taký nemám:-(
klukodvody
No a je tu další inspirace na jednoduchou večeři. Máme teď podivné období pomazánek, salátů a tak zase nemusím přemýšlet a máme díky Tobě zase změnu. Vypadá moc pěkně, díky a moc oba zdravíme. K.k. a 5*
babkamt
šalát vyzerá chutne, navnadila si ma. Čoskoro bude aj u nás na stole:-) 5*
monty469
@kukulienka naozaj ma mrzí, že si tam taký šalátik nenašla! My ešte kúsok máme, a k tomu fajnové chrumkavé bagetky, chceš? Dôjdi :-) Rada ťa ponúknem, rovnako aj s koláčom, či kávičkou :-) Ďakujem za komentárik, pekný deň!

@Klukodvody U nás to je skôr na raňajky či desiatu, na večeru sa snažíme trošku odľahčovať, aj keď nie vždy sa to podarí :-) Včera sme na večeru grilovali, dokonca aj dresing k mäsku som sa snažila urobiť taký zdravší jogurtovo cesnakový, k tomu zemiakové chipsy..no proste mňam! AAch, zas som sa nechala uniesť ... vidíš to! :-) U nás podobné šalátiky idú, aj nátierky, a tak podobne.. k tomu čerstvé pečivko.. jaaj, asi idem zas do chladničky ! :-) Ďakujem ti veľmi pekne za komentár a rovnako aj za pozdrav ! Prajem pekný deň vám obom, nech sa darí!

@Babkamt keď urobíš, daj vedieť, či chutil :-) Ďakujem veľmi pekne!
bembo
robím podobný,ja dávam strúhaný syr,ale vyskúšam aj podľa Teba
bembo
@Bembo (17.4.2016 09:20)

chcel som napísať že kupujem už nastrúhaný, a ešte dávam aj sterilizovanú kukuricu a trošku chilli papričky
monty469
@bembo s tou kukuricou to vyskúšam aj ja , a k tomu chilli.. u nás je to tak, že ja so synom pikantné milujeme, manžel si občas dá tiež (ale nie veľa), a dcéra vôbec.. :-) takže ja to riešim separátne na svojom tanieri, kde si chilly papričky rada pridám vždy..a keďže máme svoje, dobre "čípoš" o to lepšie..:-) Vďaka a pekný deň!
jack
Tento šalátik určite skúsim.A vieš čo?Možno aj dnes.Naťka keď ho videla chcela ho hneď.A vieš,všetko čo jje od teba,je pre ňu najlepšie.Potom dám vedieť keď ho urobím.papa
veronikkka
veľmi chutný recept, raňajky, desiata, olovrant, výborné pohostenie aj pre milú návštevu :-)
jasných 5*
monty469
@Jack (17.4.2016 09:58)

Moja milá, verím tomu, že ešte dnes ho budeš robiť :-) Natálke a aj vám bude určite chutiť, veď vás poznám :-D Daj potom veďieť. Dnes je ešte lepší, ako bol včera, hoc ho už veľa neostalo. Vďaka a ešte raz pekný deň
jack
Tak ako som písala aj som urobila.Šalátik je veľmi dobrý,pochutili sme si.Vďaka za recept.


paella
Nemám najmenší záujem napádať autora (-ku) receptu.
Mám ale jednu otázku:
Už ste niekedy objavili recept, ktorý v názve nesie slovo "zlý"?
Ja zatiaľ nie a domnievam sa, že ani nikdy nenájdem.
Skúste sa vžiť do situácie, ked objavíte recept s názvom "dobrý".
Prečo autor uviedol toto slovo?
Má pochybnosti o kvalite svojho receptu?
Ak je "dobrý", to zistia čitatelia jeho prípravou a konzumáciou, poťažne následným pozitívnym komentárom.
Ak je "zlý", tak si zrejme viete predstaviť komentáre.
Je teda nutné upozornovať už v názve, že je "dobrý"?
jankamade
Akurát som potrebovala inšpiráciu, ako na večeru spotrebovať mäkkú salámu... a nemusela som ani kutrať do minulosti :) Už pripravený sa chladí a musím povedať, že je veľmi chutný. U nás, ale pre zmenu bez cibule :)
monty469
Milá sestrička @jack , teším sa, že si ho vyskúšala, a ešte viac ma teší, že rodinke chutil :-) My sme ho už dojedli :-) Pekná foto, až tu cítim vôňu orgovánu ... tu u nás sa nejak vytratil, a tá bagetka .. mňam, úplne najviac sa hodí taká dobrá čerstvá chrumkavá k tomuto šalátiku ! Dúfam, že ho ešte niekedy urobíš, vďaka za komentárik a super odozvu!

@paella nie je nutné upozorňovať na to, stačilo napísať Syrový šalát. Recept som doslovne prepísala dávno zo svokrinho receptového zošita, aj s názvom, ktorý znel : Dobrý šalát :-) Ja som tam pridala slovíčko syrový, a vôbec som sa nezamýšľala nad tým, že to môže niekomu vadiť, alebo či je tam to slovo zbytočné .. mrzí ma, že som v tebe vyvolala túto reakciu, ale beriem každý názor ;-) Takže moju odpoveď poznáš, prajem pekný zvyšok víkendu !
monty469
@Jankamade ahoj :-) Veľmi sa teším, že si ho vyskúšala, a že chutí :-) My máme cibuľu veľmi radi, takže my ju môžeme naozaj kdekoľvek a kedykoľvek :-D Vychladený je najlepší, a ešte lepší na ďalší deň, keď sa všetky chute prepoja. Vďaka za milý komentár, potešil ma .. maj krásny zvyšok víkendu a ešte krajší týždeň! :-)
paella
Je to v poriadku, nič sa nestalo, hneď v prvej vete som napísal, že:
Nemám najmenší záujem napádať autora (-ku) receptu.
patroveckypitrs
Včera spravený dnes jedený, len ja som ho ochutil o čili. Dobrý šalátik. A tie cíbiky som dal hneď do šalátu. Na obed k nemu spravím prírodné kuracie rezne.
nudla
@Sracz (16.4.2016 17:51)
Vyzerá dobré,ale aj chutí dobré,však v Trebišove su dobré kucharočky.Pavla,z Trebišova.
1x nudla
afataga
Vcera som ho robila, je fakt vyborny, pridala som aj pazitku, feferonky, redkvicky, surovu kapiu a korenie. Miesto salamy som dala sunku. Syr emental a goudu.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia