V rúre zapečené, plnené hroznové listy fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 23. mája 2014

Komentáre 1 - 15 z 20


Super, ako vždy :-) pre mňa prosím radu, akú zeleninu by si dala, keby si robila bez mäsa alebo uverejniť aj zeleninový recept. Ďakujem
Výborne zjednodušené! Už dávno som nerobila plnené hroznové listy- raz som nevystihla ich čas, inokedy som ja nemala čas babrať sa s nimi. Toto je perfektné, ušetrím kopec času. Vďaka.:-)
@safran zeleninu mozes dat aku chces,aka ti chuti.Velmi dobra je kombinacia do tohto jogurtoveho "cesta" je spenatove listy,cesnak a mäta,alebo "len" cerstve mätove listy,alebo si vymysli co len chces ;-P @denyany Ano tento sposob ti usetri kopec casu :-) ..sarma je zdlhavejsia,nato treba mat cas zakrutit a potom este uvarit..Do sarmy sa dava surova ryza,kedze to este podlievas vodou a dusis.Tuto musis dat vsetko dusene,lebo tu sa to uz nedusi-nevari,len zapecie.Jogurtova masa spuchne s ryzou,zapecie sa a hotovo :-) Sarma je predsa len nieco "ine" ale pre niekoho,kto ma malo casu,alebo len tak raz zacas je to super zjednodusena nahrada ;-D ..dakujem pekne za tvoj komentik :-)
@safran toto je tiez super,ja si to robim do sarmy,takze ty si to "tu" musis najprv podusit: Urobis ako tu 1dl ryze a 1dl bulgur.Popecies cibulu+zelenu papriku,hodis nato ml.cer.papriku,das bud 1pl pretlak alebo 2-3 paradajky,1malu nastruhanu cukinu,pomiesas,troska podlej vodu ak treba(1/2dl) ..daj sol,korenie,1kl mäta,1kl bazalka,chili,ak mas tak 1kl sirup z granatoveho jablka a stipku rozmarinu.Trocha to nechaj dusit a potom to vsetko dokopy zmiesaj a vylej do pekaca.ak ti bude masa prihusta,daj kludne trocha vody k nej.Je to naozaj skvela kombinacia ;-)
Ja si rada vymyslím, čo chcem :-) ale ešte radšej som poznala, ako by si to robila Ty - ďakujem, vyzerá aj táto kombinácia super!
@cesminaz....moja milá kucháročka...) opäť si ma prekvapila úplne skvelým jedlom, ktorého výhodou je, že netreba sa trápiť s balením batôžtekov...takto sa mi to lepšie páči, aj ma láka to čím skôr vyskúšať...hroznových listov máme habadej...)skvelé jedlo...
do haja zeleneho ako tato baba vyvara...perfektne! to maso vyhandlujem za ine a hroznove listy mam na zahradke..cezminka len tak dalej..:-)
Tie hroznové listy vyzerajú perfektne! Veľmi rada vyskúšam takéto jedlo, @cezminaz , hlavne, ked píšeš, že to pripomína chuť jaterníc :-) Takéto obrovské listy vínnej révy bývali v susedovej záhrade pri plote, bolo to divé hrozno, už ho ale vyklčoval, tak niekde musím na bicykli počas výletu poobzerať...pobavila si ma tým "dáme hore variť vodu" to je ako v maďarčine (feltesszuk a vizet forrni):-)) mám rada zjednodušené recepty, preto chválim aj tento tvoj a ukladám.
vyborny napad, ja by som do toho masa este dala chilli, zas bude mat niekto zo mna radost, vsak? :-)
fakt výborný recept, kedysi som robila dolmades, mne to veľmi chutilo, ale bolo to pracné, to je fakt. Inak, ak niekto nemá hroznové listy, ja som použila aj ríbezľové z čiernej ríbezle.
@cesminkaz , dievča moje milé... toto sa mi neskutočne páči... ja asi začnem uvažovať o založení viniča, nech mám dosť "materiálu :) Vyzerá to prudko žravo a normálne mi krúti vôňou tušenou... je mi jasné, že možno si prispôsobiť vlastnej chuti, tiež by som tam capla chilli, to vieš, my tu na juhu máme csípös radi :) Tlieskam a ďakujem Ti za ďalšiu zaujímavú inšpiráciu :)
@safran :-) ..ved ja viem,ako si to myslela..rada som ti trocha poradila ;-) @izabelka ..som velmi rada,ak vyskusas,je to velmi chutne :-)..dakujem za tvoj mili komentar @Marianne moja mila... dakujem za tvoj mili komentarik,aj som sa zasmiala ;-D ..som rada,ze sa ti receptik paci ..isteze to mäso vies zamenit za ine nieco podla svojej chuti ;-) @afataga ..pravdaze si mozes dat aj chilli ;-)
@kukulienka Som velmi rada,ze sa ti toto jedlo paci a budem sa tesit ak vyskusas ;-) Tie nase listy niesu z diveho hrozna,nase biele hrozno ma take krasne velke listy..presne na sarmu ;-)..vzdy zvyknem z toho sarmu robit.Budem velmi rada,ak aj ty vyskusas,je naozaj velmi chutne ;-) ..ano ma chut ako jaternica..tuto plnku som si sama skombinovala a velmi mi chuti ;-D Co sa tyka tej "vody"..to asi preto sa ti tak zda,lebo ja viem aj madarsky a niekedy sa mi to mozno popletie :-))) @alena45 ..velmi zaujimava informacia pre mna :-)) z listou ciernej ribezli som este nic nerobila :-)
@evianka mila..tvojim komentarom ma vzdy velmi potesis a zaroven aj rozosmejes ;-D jasne ze si to mozes prisposobit svojej chuti,aj "csipös" mozes urobit..ako vam to vyhovuje ;-D Dakujem za tvoj mili komentarik a za nahliadnutie mojho receptu :-)
hrozné hroznové pokušenie vyskúšam s bulharského bulguru, lebo dodá takejto kombinácii ešte hurkovejšiu chuť, milá burinologička @cesminaz ,