Detský zemiakový šalát

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Detský zemiakový šalát
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g malé
100 g
50 g, čerstvý
20 ml
z 1 citróna
z 1 citróna
20 g
50 g
 podľa chuti
100 ml
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 160 oC. Osolené a naolejované zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme približne 45 minút. Po upečení ich vyberieme a necháme zabalené vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým pripravíme dresing. Zmiešame žeruchu, olivový olej, nasekané pekanové orechy parmezán a jogurt, kým zmes nedostane konzistenciu pesta. Pridáme soľ a korenie podľa chuti, rovnako ako citrónovú šťavu a kôru.

  3. 3

    Po vychladnutí zemiaky očistíme, nakrájame na hranolčeky a zmiešame s dresingom. Farebnú pestrosť šalátu dosiahneme pridaním blanšírovaného hrášku a baby karotky.

Diskusia k receptu