« Naspäť na tento recept

Detský zemiakový šalát verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Rúru predhrejeme na 160 oC. Osolené a naolejované zemiaky zabalíme do alobalu a pečieme približne 45 minút. Po upečení ich vyberieme a necháme zabalené vychladnúť.

Medzitým pripravíme dresing. Zmiešame žeruchu, olivový olej, nasekané pekanové orechy parmezán a jogurt, kým zmes nedostane konzistenciu pesta. Pridáme soľ a korenie podľa chuti, rovnako ako citrónovú šťavu a kôru.

Po vychladnutí zemiaky očistíme, nakrájame na hranolčeky a zmiešame s dresingom. Farebnú pestrosť šalátu dosiahneme pridaním blanšírovaného hrášku a baby karotky.

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
50
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist