DIA zeleninová polievka s príchuťou exotiky

Autor receptu: malamenka

Diabetici by mali jest vela zeleniny,či uz surovej alebo varenej.Takisto bezvaječne cestoviny su doležitou sučastou našej stravy,pretože z oboch sa postupne uvolnuju zlozene cukry. Tuto polievocku pozna kazdy,ale ja som to skusila s inymi prichutami a verte,chutovym kanalikom to polahodilo.Prichute a koreniny mam poväčšinou z Rakuska,kde pracujem,ale myslim,že sa to už da vsetko zohnat aj u nas,len sa treba trochu poobzerat.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrajam si zeleninu a asi pol minuty podusim na olivovom oleji
  2. Dolejem vodou,pridam koreniny,necham asi 15 minut varit...
  3. ...pridam na drobunko nasekany cesnak a zazvor,dochutim vegetou a dam zavarit cestovinu aku mate radi...povarim ešte 5-8 minut /al dente/.Odstavim z varu,dam dve lyžicky kyslej smotany,lyžicu kečupu bez cukru a petržlenovu vnatku. Hodi sa ako lahka večera pre diabetikov.Može byt aj ako polievka pred hlavnym jedlom,ale v tom pripade by som nedala do nej cestovinu.