Detvianska nátura fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 19. apríla 2013

Výborná polievočka-alebo gulášik? Tento recept som dostala od jedného šéf kuchára - boli sme na rodinnej oslave a tam to varil-poprosila som ho o Zobraziť celý popisVýborná polievočka-alebo gulášik? Tento recept som dostala od jedného šéf kuchára - boli sme na rodinnej oslave a tam to varil-poprosila som ho o recept a tak sa oň podelím aj s Vami. Sú tam trochu netradičné surovina na gulášik - posúdte sami.

60 minút
príprava

Suroviny

4 ks
2 ks
5 - 6 ks
2 ks
1 ks
1 konzerva




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny - masko može byť aj bravčové karé - kto má aké rád.

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    A začíname robiť dáme si trochu oleja pridáme pór,maso,zemiaky nakrájané na menšie hranolky.Premiešame a necháme trochu podusiť-/zemiačiky možete dať aj troštičku pozdejšie ja som dala hneď a mala som také čo sa mi trochu aj rozvarili ale na chuti to nič nemení.

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si nakrájame papriku a uhorku na maličké kocočky.

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme si červenú papriku,korenie,rascu a chilli papriku /má to byť pikantné/

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Premiešame a pridáme nakrájanú papriku,uhorku a šampiňóny.

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Znovu necháme ešte trochu podusiť - zalejeme vodou necháme prevariť a po chvílky je hotovo.

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a ideme papať - papáme s chlebíkom tak ako gulášik

    Detvianska nátura (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

angast
chápem ten názov. Moja suseda do podobného pridáva kyslú kapustu .
mracik9
ta kombinácia chutí je dobrá,určite chutila všetkým :))
ancicka
Takýto kurací guľaš máme radi,no ja uhorku nedávam.Niekedy skúsim.
mariamka
z toho postupu mam tak trochu gulas :) ale v kontexte s ingredienciami to moze chutit dobre :)
mariamka
@soulienka netrapte sa :) ja len ze ste to tam mis-mas nasvacali :) ale kto vie aspon trochu varit, gulas, pochopi :)
sonulienka
@mariamka ale veď tu si všetci tykáme a to som taký recept dostala, že sa nemá pór podusiť ale dať všetko naraz spolu hneď na začiatku asi to Ťa zmiatlo
mariamka
co uz.. ja z princiipu vykam a kazopadne fandim vsetkym co varia gulas akehokolvek druhu,, @sonulienka ,, neries, nie je co :)
cesminaz
znie zaujimavo,aj ked si tu uhorkovu chut neviem predstavit v tom gulasi...
lusinkab
tak takuto polievocku som este nejedla,podla surovin a fotiek vyzera velmi chutne takze ukladam do KK na vyskusanie.Polievocky mame velmi radi v chladnejsich dnoch :-) super
sneica
urcite je super tato Detvianska natura....trochu som spozornela pri uhorke ale preco nie...@sonulienka ja mam receptik a tiez je to Detvianska natura ale je to nieco uplne ine....tvoj receptik je zaujimavy rada vyskusam a preto ukladam...
sonulienka
Dievčence srdečná vďaka za komentíky a keď vyskúšate dajte vedieť.
angast
@kimlo
tak toto je už iné kafé . Sem tie uhorky pasujú. A recept suprový.
Nepoplietol to ten kuchár ? Suroviny skoro rovnaké a či kuracina , alebo bravčovina to nie je až také podstatné. Každý si dá čo mu pasuje.
jerica
Sme polievkový , KK. Táto veru bodne :-) ako všetky od teba:-)
sonulienka
Srdečná vďaka za komentíky @kimlo áno videla som tiež tento recept no vidíš jeden názov a viac variacií podstata je, že chutí aj jedno aj druhé.
eviana
@sonulienka , polievky milujem, takže túto veľmi rada vyskúšam, sa mi veľmi popačuje... detvianca som ešte nemala, tak aspoň takto opáčim, čo to za nátura :))) Ďakujem za recepis :)
sonulienka
@eviana skús je výborná.
No a čo sa týka detvanca - ja mám chlapa ale je Hriňovčan to je Detva Hriňová čo kameňom dohodiť. A sťažovať si nemožem. Mám výborného manžela a hovorím to po dlhoročnom manželstve.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia