Detoxikačný koktejl Zelený zázrak

peta5 - fotkapeta5, 25. októbra 2013
Detoxikačný koktejl Zelený zázrak
Foto: peta5

Milý Varecháči, tento recept som nevymyslela ja, našla som ho na nete, vyskúšala pár dni piť a musím povedať/napísať že som fungovala ako švajčiarské Zobraziť celý popisMilý Varecháči, tento recept som nevymyslela ja, našla som ho na nete, vyskúšala pár dni piť a musím povedať/napísať že som fungovala ako švajčiarské hodinky. Píšem to vzhľadom na to, že ja som z tých, čo veľmi často trpia neznesiteľnými bolesťami hlavy veľa x kôli prekysleniu žalúdka. A pretože mi pomohol cítiť sa lepšie, rozhodla som sa ho pridať sem a podeliť sa oň s Vami, keďže nie všetci chodíme na rovnaké stránky a aby pomohol aj iným cítiť sa fajn. Tak teda na zdravie!

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetko si nachystáme. Príprava nám zaberie skutočne len pár minút.

    Detoxikačný koktejl Zelený zázrak - obrázok 1
  2. 2

    V origináli receptu nie sú popisované žiadne množstvá a tak som dala na jednu porciu štvrť veľkej uhorky, 1+1/2 stonku zo zeleru, ca. 2 cm zázvoru, šťavu z jedného citróna, koriander mám mletý tak som dala 1/2 čl, voda ca. 1 dcl, petržlenovú vňať tak z 5 stoniek. Ale tak teda uvádzam to ako orientačne, samozrejme si dajte každý podľa vlastnej chuti. Uhorku som len umyla, nešúpala, nakrájala na kolieska. Zeler som si umyla a ošúpala ako mrkvu a nakrájala na menšie kúsky. Vňať umyla a stonky odrezala, zázvor ošúpala a pokrájala na menšie časti, keďže je tvrdší. Vytlačila som si šťavu z citróna. Potom som si dala vodu do nádoby na mixovanie, všetko podávala dnu, pridala koriander a tyčovým mixérom dobre pomixovala. Dá sa robiť aj v odšťavovači ale teda ide aj o tú dužinu, odporúča sa ju takisto zjesť.

    Detoxikačný koktejl Zelený zázrak - obrázok 2
  3. 3

    pomixované, hotovo.

    Detoxikačný koktejl Zelený zázrak - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
je to velmi dobry recept,ale zazvoru by som pridala asi 1 cm namiesto dvoch on je vyborny ale pozor on riedi krv tak ten 1 cm je cez hlavu.
peta5
aha, no ja zazvor rada, tak preto som si ho tolko ˝naordinovala˝. vdaka za radu :)
hanak
@ewulienocka1 , viem si to živo predstaviť, keby si pred tým zrkadlom stála vedľa mňa. Ty si tých receptov tiež až až toľko nedala, nemáš sa čím chváliť.
hanak
@Peta5 , ospravedlňujem sa za chrapúnske slovko "fuj". Tvoj recept je určite podľa ingrediencii zdravý a aj chutný (citrón, zázvor), ale ja by som musel mať zatvorene oči pri piti tohoto koktejlu. Neviem, ale k tá farba mi vadi, samozrejme, nie len pri tvojom rp. Ešte raz, prosím o prepáčenie.
peta5
@hanak ospravedlnenie sa prijíma. dokážem tvoje ˝fuj˝ samozrejme pochopiť, ale viac sa mi páči keď to aj takto vysvetlíš,,, nevyznie to potom tak... ehm... no neslušne. ja môjmu synovi vždy poviem: najprv to ochutnaj, až potom povedz fuj! :) a pravdupovediac koktejl nechutí práve tak ako tie, pri ktorých sa nám vyčarí predstava slnečnej pláže a leta,,, ale tak čo už človek pre svoje zdravie neurobí? ja radšej toto ako hltať tabletky.
hanak
@peta5 , si skvelá a ďakujem! Aj u mňa máš 5* za zdravý koktejl a aj za postoj voči mne.
peta5
@hanak ďakujem ti a som rada že sme náš minikonflikt uzavreli bez hádky. tak to má byť :)
ďakujem Vám všetkým za pekné hodnotenia a hviezdičky, potešili ste ma :)
sany1982
hanak to ste este nepil zeleny jacmen :-D toto je nic proti tomu :D
peta5 a na ktorej stranke si nasla tento drincok, chcela by som viac takych. dik
peta5
@sany1982 joj tazka otazka. to bolo na FB, tam bol link na vegansku restiku v USA od nich pochadzal aj recept. ale nazov, uz neviem... avsak nedavno som si aj ja hladala nieco ine, lebo toto pijem takmer kazdy vecer uz par mesiacov a chce to zas skusit nieco nove. cez vyhladavac mi to povyhadzovalo kopu veci staci vybrat... napr. na youtube su tiez celkom zaujimave aj s navodmi.
maska10
Mate pravdu nie vsetko pekne je dobre aj zle vyzerajuce jedlo moze byt chutne a zdrave.Poznam jeden pripad kde koli zdraviu musela jest surovu pecienku ,dvihal sa jej zaludok ale nastastie to zabralo.Takze nazdravie!
chovanka
Pravidelne toto pijem, pridávam 1 zelené jablko a pol avokáda, mením byliny - rukola, kopor, petržlen ,
niekedy nahradím uhorku cuketou, miesto vody dávam kokosové, alebo mandlové mlieko,
táto kombinácia je nielen zdravá, ale aj chutná, mám výkonný mixér, zmes je úplne hladká
ivan14
Pokud jste přesvědčeni/přesvědčeny, že vám tzv. detoxikace pomáhá, budiž. Placebo efekt existuje. Můj názor je, že pokud se člověk jakž-takž pestře stravuje, nechybí mu nic, žádné vitamíny, žádné stopové prvky. Pokud se ovšem člověk stravuje - z vlastní vůle! - špatně, pak mu asi není pomoci, ani detoxikací. Naši předkové sice měli v průměru podstatně nižší věk dožití, ale! -ten průměr snižovala TBC, zápal plic, dýmějový mor a jiné infekční choroby, a třeba i kopanec od koně ap. A samozřejmě, u těch chudších, přílišná tělesná námaha. Pokud se dokázali těmto rizikům vyhnout, dožívali se klidně i těch 80 i více let.

Už v 18. století prohlásil jistý lékař, že třetina nemocí pochází ze špatného jídla a dvě třetiny nemocí z dobrého jídla. :-)
luciak
@Ivan14 (2.5.2018 13:05)

Dala by som vam aj desat pacikov, keby to bolo mozne. Clovek, ktory ma funkcne organy ako ladviny, pecen atd detoxikuje neustale, inak by sme uz davno boli mrtvi.
1x bubaya




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia