Demikát

Autor receptu: diabambulka

Tradičná slovenská expresná klasika...

4
porcie
15-25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame. Vložíme do hrnca, posypeme mletou červenou paprikou, mletou rascou osolíme, torška okoreníme mletým čierným korením a zalejeme vriacou vodou ( 1,5 litra ) a varíme, kým cibuľa nezmäkne. Zatiaľ si v miske zmiešame bryndzu spolu s pochúťkovou smotanou ( stačí 10 %-tná pochúťková smotana ) a zmes vlejeme do cibuľového vývaru. Premiešame, necháme prejsť varom a odstavíme. Na záver posypeme pažítkou. Straší chlieb nakrájame na kocky, opečieme na suchej panvičke a podávame k polievke.
  2. Tip : Namiesto cibuľového vývaru na demikát môžete použiťvývar zo zemiakov.
  3. Dobrú chuť :-)))