Demikát
Demikát na kyslo
Autor receptu: luciak
Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky si nakrájame na menšie kocky (ja som použila 5 veľkých, závisí od množstva polievky) a uvaríme v osolenej vode (vody radšej menej ako viac, ja múkou nezahusťujem) s rascou. Keď sú mäkké, asi tretinu odoberieme a zbytok rozmixujeme vo vode.
- Pridáme rozdrobenú bryndzu, bobkový list, korenie a metličkou vymiešame do hladka. Ešte trochu povaríme.
- Vlejeme zákvas, rozmiešame opäť do hladka, pridáme kúsky zemiakov, ktoré sme si predtým odložili a ešte ochutíme ak treba. Ja som polievku na záver posypala nasucho opraženými slnečnicovými semienkami. Použila by som radšej tekvicové, ale neboli k dispozícii.