Demikát

Demikát na kyslo

Autor receptu: luciak

Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky si nakrájame na menšie kocky (ja som použila 5 veľkých, závisí od množstva polievky) a uvaríme v osolenej vode (vody radšej menej ako viac, ja múkou nezahusťujem) s rascou. Keď sú mäkké, asi tretinu odoberieme a zbytok rozmixujeme vo vode.
  2. Pridáme rozdrobenú bryndzu, bobkový list, korenie a metličkou vymiešame do hladka. Ešte trochu povaríme.
  3. Vlejeme zákvas, rozmiešame opäť do hladka, pridáme kúsky zemiakov, ktoré sme si predtým odložili a ešte ochutíme ak treba. Ja som polievku na záver posypala nasucho opraženými slnečnicovými semienkami. Použila by som radšej tekvicové, ale neboli k dispozícii.