Foto: nanacel
kedže skoro na každom šaláte z obchodu nájdem niečo nepovolené pre celiatikov, rozhodla som sa urobiť si šalátik doma...pravidelne ho robím na oslavy, alebo Zobraziť celý popiskedže skoro na každom šaláte z obchodu nájdem niečo nepovolené pre celiatikov, rozhodla som sa urobiť si šalátik doma...pravidelne ho robím na oslavy, alebo len tak na pochutenie...dúfam, že zachutí aj vám... presné gramáže neuvádzam, robím vždy od oka a podľa chuti :) Berger jemná saláma (môže byť aj Krásno junior saláma, či Liptovská saláma od Mecomu), prepeličie vajcia (kto nemá, nahradí obyčajnými), Kečup bezlepkový Heinz alebo Hellmanns, Horčica bezlepková Snico, majolenka hellmanns
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie podľa obrázka, pre ne-celiatikov je výber konkrétnych značiek surovín len na vás :)
-
2
Do misky si nakrájame jemnú salámu, my to máme radšej na hrubšie a zmiešamie s pohárom zeleninovej zmesi (obsahuje cibuľu, mrkvu, hrášok, kyslú uhorku). Kto nechce kupovať zmesku, môže ju nahradiť obvarenou zeleninkou a troškou octu, aby nahradil kyslastý nálev, v ktorom bola zmes sterilizovaná.
-
3
Potom do šalátika pridáme trocha horčice, kečupu a majolky (z každého tak jednu menšiu polievkovú lyžicu). Zmiešame a podľa konzistencie pridáme pochúťkovú smotanu... tej dávam najviac....
-
4
Potom šalátik ochutíme soľou, mčk a až nakoniec pridáme na štvrtinky nakrájané vajcia, aby sa nám väčším miešaním hneď nepopučili. Prepeličie vajíčka sme varili v osolenej vode asi jeden a pol minútky.
-
5
Niekedy pridávam dovnútra aj na kocky nakrájané rajčinky... alebo ich použijem len na ozdobu. :) Tak prajem všetkým dobrú chuť :)
Diskusia k receptu