Dedkov guláš
Autor receptu: bonpari
Opäť raz jeden z dedkových skvelých receptov.. Kto nemá rad lečové guláše a môže
trošku pikantnejšiu chuť, bude to ideálny obedík ;)
Postup
- Na prípravu potrebujeme 2 hrnce. Síce sa to dá uvariť aj v jednom, no takto to je podľa mňa chutnejšie, lebo chute sa lepšie prepoja.
- 1. hrniec = na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, po pár minútach pridáme pretlačený cesnak, všetky koreniny a nakoniec pretlak (všetko pri stálom miešaní opekáme asi 10-15 minút)
- 2. hrniec = na oleji opečieme mäso nakrájané na kocky a to tak, aby sa zatiahlo z každej strany
- Takto opečené mäso pridáme do hrnca s koreninami a zalejeme vriacou vodou tak, aby nepresahovala viac ako 3 cm nad mäso. (Tie 3 cm sú najideálnejšie.)
- Za občasného miešania všetko dusíme na slabom plameni asi 2 hodiny, kým mäso úplne nezmäkne. Vhodné je použiť pod hrniec liatinovú platničku, aby sa nám to nepripálilo.
- Keď je mäso mäkké, pridáme zásmažku. Guláš necháme prevrieť a môžeme podávať, najlepšie s knedľou.
Zásmažka: oleja (primerane) a 2 polievkové lyžice hladkej múky opečieme na panvici do slabohneda.