Nepečené datľové bonbóny

Datľové raw srdiečka

Autor receptu: siuuu

Datle mám rada a počas roka som si kúpila na vyskúšanie hotovú datľovú pastu, tak som z nej urobila k sviatkom takúto zdravšiu alternatívu k sladkým koláčikom.

10 (+ tuhnutie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Sú to na prípravu naozaj veľmi jednoduché bonbóniky. Datľovú pastu som prepracovala v rukách, pridala som mleté mandle a aj pár kvapiek prírodného pomarančového extraktu doTerra Wild Orange (určeného na vnútorné použitie) namiesto pomarančovej šťavy a kôry, a z uvedených surovín som pripravila ich premiesením kompaktnú hmotu.
  2. Z hmoty som odoberala kúsky, ktoré som natlačila do jedinej silikónovej formy, ktorú mám doma. Viem si tieto bonbóny či pralinky predstaviť namočené v čokoláde, ale ja som tentoraz nechcela pralinky namáčať do čokolády, preto som niektoré časti formy pomocou štetca potrela pred pridaním hmoty jedlým zlatým práškom.
  3. Naplnenú formu som zabalila do mikroténového vrecka a dala som na 24 hodín zatuhnúť do chladničky. Druhý deň som pralinky jednoducho z formy vytlačila - išlo to bez problémov. Pralinky som uložila do uzatvorenej dózy.