Nepečené datľové bonbóny
Datľové raw srdiečka
Autor receptu: siuuu
Datle mám rada a počas roka som si kúpila na vyskúšanie hotovú datľovú pastu, tak som z nej urobila k sviatkom takúto zdravšiu alternatívu k sladkým koláčikom.
10 (+ tuhnutie) minút príprava |
Postup
- Sú to na prípravu naozaj veľmi jednoduché bonbóniky. Datľovú pastu som prepracovala v rukách, pridala som mleté mandle a aj pár kvapiek prírodného pomarančového extraktu doTerra Wild Orange (určeného na vnútorné použitie) namiesto pomarančovej šťavy a kôry, a z uvedených surovín som pripravila ich premiesením kompaktnú hmotu.
- Z hmoty som odoberala kúsky, ktoré som natlačila do jedinej silikónovej formy, ktorú mám doma. Viem si tieto bonbóny či pralinky predstaviť namočené v čokoláde, ale ja som tentoraz nechcela pralinky namáčať do čokolády, preto som niektoré časti formy pomocou štetca potrela pred pridaním hmoty jedlým zlatým práškom.
- Naplnenú formu som zabalila do mikroténového vrecka a dala som na 24 hodín zatuhnúť do chladničky. Druhý deň som pralinky jednoducho z formy vytlačila - išlo to bez problémov. Pralinky som uložila do uzatvorenej dózy.