Cviklovo-zemiakový šalát s kyslou smotanou

Autor receptu: michelle26

Jednoduchý a chutný šalát, vhodný aj ako hlavné jedlo. Milujem cviklu na všetky spôsoby :)

6-8
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme v šupke cviklu, zemiaky a vajíčka. Po vychladnutí všetko ošúpeme, nakrájame na kocky/obdlžníčky. Ďalej pridáme rovnako nakrájanú šunku alebo salámu a syr. Kyslé uhorky (množstvo podľa chuti) nakrájame nadrobno.
  2. Pridáme 2 kyslé smotany a všetko dobre premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme ocot. Ozdobila som vlašskými orechmi.
  3. U nás to bolo hlavné jedlo. Podávala som s opečeným chlebíkom. Vandlík plný šalátu veľmi rýchlo zmizol :)