Cviklovo-zemiakový šalát s kyslou smotanou
Autor receptu: michelle26
Jednoduchý a chutný šalát, vhodný aj ako hlavné jedlo. Milujem cviklu na všetky spôsoby :)
6-8 porcií |
40 minút príprava |
Postup
- Ako prvé si uvaríme v šupke cviklu, zemiaky a vajíčka. Po vychladnutí všetko ošúpeme, nakrájame na kocky/obdlžníčky. Ďalej pridáme rovnako nakrájanú šunku alebo salámu a syr. Kyslé uhorky (množstvo podľa chuti) nakrájame nadrobno.
- Pridáme 2 kyslé smotany a všetko dobre premiešame. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme ocot. Ozdobila som vlašskými orechmi.
- U nás to bolo hlavné jedlo. Podávala som s opečeným chlebíkom. Vandlík plný šalátu veľmi rýchlo zmizol :)