Cviklovo-jablkové trojuholníčky s posýpkou

Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
Cviklovo-jablkové trojuholníčky s posýpkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
5 ks
240 g
1 ČL
200 g
400 g
Posýpka:
120 g
220 g
100 g
40 g
40 g




Postup

  1. 1

    Cviklu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré uvaríme. Mäkké maslo a práškový cukor vymiešame do peny a pomaly primiešame vajíčka. Nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva.

  2. 2

    Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie. Navrch rovnomerne rozložíme cviklu a jablká narezané na malé kocky. Z múky, masla, čokolády, kakaa a práškového cukru pripravíme zmes, ktorú rozdrobíme navrch koláča. Pečieme 50 minút pri teplote 160 °C.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia