Cviklovo-jablkové trojuholníčky s posýpkou
Milan Kovalčík
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
šéfkuchár a spolumajiteľ reštaurácie Fabrika v Poprade, 22. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Cviklu umyjeme, ošúpeme a nakrájame na malé kocky, ktoré uvaríme. Mäkké maslo a práškový cukor vymiešame do peny a pomaly primiešame vajíčka. Nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie. Navrch rovnomerne rozložíme cviklu a jablká narezané na malé kocky. Z múky, masla, čokolády, kakaa a práškového cukru pripravíme zmes, ktorú rozdrobíme navrch koláča. Pečieme 50 minút pri teplote 160 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu