Cviklové tiramisu

francuzska1 - fotkafrancuzska1, 31. marca 2013

Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo viac, hlavne s chrenom:-), dnes som sa však rozhodla Zobraziť celý popisNeviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo viac, hlavne s chrenom:-), dnes som sa však rozhodla ju pripraviť trochu ináč... tiramisu na slano;-)

6-8
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
100 ml
podľa chuti
podľa chuti alebo balzamikový ocot
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Nakrájame si cviklu na menšie kocky a asi 2/3 zmiešame spolu s čiernym korením,2 štipkami drveného kmínu, soľou a balzamikovou redukciou, v ktorých budeme tiramisu podávať. Zvyšok cvikly vyšľaháme s mascarpone na jemnú zmes. Túto zmes tiež ochutíme kmínom, soľou a čiernym korením. Teraz vyšľahame šľahačkovú smotanu, kto chce posolí, ja už som nesolila.

  2. 2

    Do servírovacích pohárov si dáme najprv cviklu na kocky, potom ide vrstva s mascarpone a na to šľahačka. Na dekoráciu som kvapla po stranách balzamiko, do šľahačky som strčila petržlenovú vňaťku a posypala kmínom, kto chce môže použiť napríklad ľanové/sézamové semiačka, mňa to nenapadlo, až teraz:-). Dúfam, že Vám bude chutiť:-)!!!

    Cviklové tiramisu - obrázok 2

Diskusia k receptu

jamarlen
ja by som primal do toho ešte trochu chrenu, krása a mňam
hubata
Viem si tento pohár živo predstaviť ako by vynikol pri údenom a klobáske....... A veru trošku toho chrenu by to ešte viac prevoňalo.
francuzska1
no mozte ho tam pridat ak vam chyba, u nas sa veru dnes podaval a na tole nechybala ani klobaska ani cvikla s chrenom ani udene, ani hrudka...
jamarlen
nuž, na stole boli tieto poháriky isto najkrajšie, či nie?
martamm
Neviem si predstaviť tú chuť, čakala som sladký recept, ale vyzerá to krásne "okato", určite na skúšku niekedy pripravím, ďakujem :)
sisok
Aj ja cviklu pouzivam nasladko a kavove tiramisu mojmu drahemu nechuti. Dufam, ze toto bude, urcite vyskusam :)
sisok
Juj, ona je naslano, ranne zlepene oci :) nevadi, aj tak spravim, a just :)
francuzska1
@sisok , hej, je na slano, slane tiramisu, ale keby si pocukrila bola by na sladko, ale to som neskusala ;-)... ked chces skus tak ako som pisala ja alebo poexperimentuj a bude z toho sladke tiramisu, aj to sa da, ale ja som mala vcera chut na nieco take, sladkych veci sme mali napecenych dost;-))) vesely velkonocny pondelok !
irenaw
niečo pre mňa, uložené medzi chuťovkami :-)
francuzska1
@tangarinka , dakujem, na to, ze fotenie mi moc nejde tato sa mi ako tak podarila;-)))
@irenaw , ked som robila tento recept, neviem preco ale myslela som pri nom na teba...;-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia