Polievka je lahodna, vhodna aj pre veganov. Kazdy kto ma rad cviklu by ju mal vyskusat
porcie
príprava
Suroviny
| 500 g |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 ks |  | 
| 1 PL |  | 
| 500 ml |  | 
| 1 ks |  | 
| 0,5 ks |  | 
|  | |
|  | |
| alebo 1 PL strúhaného kokosu + 200 ml smotany na varenie, pre vegánov sójová smotana |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Cviklu osupeme a nakrajame na kocky. 
- 2
Cibulu nakrajame nadrobno. 
- 3
Pomarancovu koru nastruhame, a stavu vytlacime, 
- 4
V hrnci zohrejeme olej a do sklovita osmazime cibulku, pridame cviklu, podusime. Zalejeme zeleninovym vyvarom a kokosovym mliekom (lacnejsia varianta: lyzica struhaneho kokosu + 200 ml smotany na varenie; pre veganov: sojova smotana + kokos) 
- 5
Pridame pomarancovu stavu, koru, skoricu, badian, podla chuti sol, korenie. Varime pokial cvikla nezmakne. 
- 6
1. polievka je hotova a moze sa servirovat. 2. polovicu cvikle mozte vybrat (aj badian a skoricu) zysok rozmixovat. a zmiesat dokopy. 3 celu rozmixovat - taku mame doma najradsej 
- 7
Dozdobit a hotovo. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu