Foto: jaanjee
Polievka je lahodna, vhodna aj pre veganov. Kazdy kto ma rad cviklu by ju mal vyskusat
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
|
|
|
|
alebo 1 PL strúhaného kokosu + 200 ml smotany na varenie, pre vegánov sójová smotana |
|
Postup
-
1
Cviklu osupeme a nakrajame na kocky.
- 2
Cibulu nakrajame nadrobno.
- 3
Pomarancovu koru nastruhame, a stavu vytlacime,
- 4
V hrnci zohrejeme olej a do sklovita osmazime cibulku, pridame cviklu, podusime. Zalejeme zeleninovym vyvarom a kokosovym mliekom (lacnejsia varianta: lyzica struhaneho kokosu + 200 ml smotany na varenie; pre veganov: sojova smotana + kokos)
- 5
Pridame pomarancovu stavu, koru, skoricu, badian, podla chuti sol, korenie. Varime pokial cvikla nezmakne.
- 6
1. polievka je hotova a moze sa servirovat. 2. polovicu cvikle mozte vybrat (aj badian a skoricu) zysok rozmixovat. a zmiesat dokopy. 3 celu rozmixovat - taku mame doma najradsej
- 7
Dozdobit a hotovo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu