Polievka je lahodna, vhodna aj pre veganov. Kazdy kto ma rad cviklu by ju mal vyskusat
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
|
|
|
|
alebo 1 PL strúhaného kokosu + 200 ml smotany na varenie, pre vegánov sójová smotana |
|
Postup
-
1
Cviklu osupeme a nakrajame na kocky.
-
2
Cibulu nakrajame nadrobno.
-
3
Pomarancovu koru nastruhame, a stavu vytlacime,
-
4
V hrnci zohrejeme olej a do sklovita osmazime cibulku, pridame cviklu, podusime. Zalejeme zeleninovym vyvarom a kokosovym mliekom (lacnejsia varianta: lyzica struhaneho kokosu + 200 ml smotany na varenie; pre veganov: sojova smotana + kokos)
-
5
Pridame pomarancovu stavu, koru, skoricu, badian, podla chuti sol, korenie. Varime pokial cvikla nezmakne.
-
6
1. polievka je hotova a moze sa servirovat. 2. polovicu cvikle mozte vybrat (aj badian a skoricu) zysok rozmixovat. a zmiesat dokopy. 3 celu rozmixovat - taku mame doma najradsej
-
7
Dozdobit a hotovo.
Diskusia k receptu