Cviklová nátierka

Cviklová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: capko

Pre tých, ktorý majú radi cviklu.

12
porcií
20 minút
príprava
150 minút
na 85-90 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Cviklu očistíme a nastrúhame. Mladý cesnak a cibuľu očistíme a pokrájame na hrubo.
  2. Do hrnca dáme zohriať maslo a olej. Potom v ňom podusíme cibuľu a cesnak do ktorého pridáme koreniny a soľ. Dusíme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Cviklu, cibuľu s cesnakom a vajcia dáme do mixéra a rozmixujeme na jemno. Nalejeme do pohárov a zavrieme. Dáme do pary na 150 minút pri teplote 85 °C - 90 °C.
  4. Mne vyšlo 6 pohárov 160 g.
  5. Necháme aspoň jeden deň postať. potom už len natierame na chlieb.