Cviklámenový šalát

Autor receptu: janocka84

Cyklámenový - cviklový šalát, z akého by Barbie odpadla, keby videla tú úžasnú farbu. Viem, že šalátov z cvikly je tu už kopec. Ja som ho skúšala prvý krát a chutí tak famózne, že vám ho chcem ukázať, niekomu možno len pripomenúť a možno niekomu urobím chuť a vyskúša ho tiež.

Suroviny

Postup

  1. Cviklu uvaríme v posolenej vode a necháme vychladnúť. Potom ju očistíme a nakrájame na kocky. Ak sa chcete vyhnúť červeným rukám a nemáte rukavice, postačia aj dva väčšie sáčky :D
  2. Do nakrájanej cvikly dáme balzamikový ocot, korenie a soľ podľa chuti, pretlačený cesnak a premiešame.
  3. Pridáme smotanu, poriadne premiešame a necháme chvíľu odstáť v chladničke.
  4. Ak vás bolia oči z toľkej ružovej :D:D:D, môžete pri servírovaní ozdobiť napríklad rukolou, tak ako som to urobila ja. Tiež sa ňou chuť šalátika ozvláštni. Podávame najlepšie s chlebom opečeným v toastovači, či iným pečivom. Ak ste ako môj švagrík, ktorý sa vyjadril, že by sa z toho nenajedol :D, môžete ho kľudne ponúknuť hosťom aj k dobrému grilovanému mäsku.