Foto: eviana
Nakoľko moji chlapi nemajú radi "dzinovicu" - ako sa hovorí u nás v Trnave (dzina=tekvica), ale ja ju naopak milujem, tak sa snažím cukiny Zobraziť celý popisNakoľko moji chlapi nemajú radi "dzinovicu" - ako sa hovorí u nás v Trnave (dzina=tekvica), ale ja ju naopak milujem, tak sa snažím cukiny nenápadným spôsobom predsa zaaranžovať do jedál :) Keď k tomuto prívarku dostanú kus mäsa (v podobe mäska na šťave), tak ako sa vraví je aj koza celá, aj vlk sýty... resp. chlapi spokojní, cukina zjedená :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...pripravíme si suroviny, očistíme zemiaky a cibuľu
-
2
...na masle podusíme najemno nakrájanú cibuľu
-
3
...pridáme na jemné pásiky nakrájanú zelenú papriku - dusíme do mäkka spolu s cibuľou - paprika dá prívarku úžasnú arómu - presne takto to robieva moja maminka :)
-
4
...pridáme cca 1/2 KL mletej sladkej papriky
-
5
...pridáme nakrájané zemiaky
-
6
...pridáme nastrúhanú cukinu
-
7
...dochutíme korením, rascou, soľou, solčankou, pridáme "bouquet garni" - teda viazaničku byliniek - u mňa: kôpor, ligurček a petržlenová vňať, zalejeme vodou
-
8
...pridáme nasekaný kôpor a dáme variť
-
9
...cca 30 minút varíme pod pokrievkou - keď sú zemiaky mäkké tak si v miske pripravíme zátrepku - kelímok kyslej smotany, 3 dl mlieka a 1 kopcom polievková lyžica polohrubej múky
-
10
...vlejeme a za stáleho miešania necháme prejsť varom, povaríme ešte cca 5 minút a je to hotovo
-
11
...a verzia pre mojich mäsožravých chlapov - s bravčovým na cibuľke :) Mne osobne chutí len tak samotná - aj bez chlebíka - a úplne najlepšia najmä v lete je takmer studená :)
Diskusia k receptu