Cukinové placky fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 20. januára 2011

V zahradke mi denne dorastaju cukiny, je treba nieco s nimi robit. Prikladam jeden z mojich receptov.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
4 ks
1/2 salky
1 PL
1 1/2 salky
 na vyprážanie
1/4 KL




Postup

  1. 1

    Do misky si rozbijeme vajicka, posolime ich a pokorenime cerstvo mletym korenim. Vajicka rozslahame mixerom, alebo rucne metlickou na slahanie.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tri cukiny si postruhame a jednu nakrajame na mensie kusky. Cukiny a nasekanu bazalku pridame k vajickam a premiesame.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastruhame si tvrdy syr a primiesame ho ku cukinam. Ja som pouzila edam, ale sa moze pouzit hociaky tvrdy syr. Kto ma rad parmezan, moze si ho tiez pridat.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec ku cukinam pridame hladku muku s praskom do peciva a dobre premiesame.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto pripravene na prazenie.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici si rozpalime olej. Vacsou lyzicou si naporcujeme cesto na panvicu a pecieme. Moje placky boli velke asi 10cm v priemere.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upecene placky si ulozime na papierovy obrusok. Do placiek sa moze pridat nasekana chili papricka.

    Cukinové placky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ailuj82
Mňam, také dobré čerstvé placky by som veru neodmietla... :)
evusik
to by som brala - v januári cukíny na záhrade.... ja som si minule kúpila dve cukíny v obchode boli pekné tvrdé, tú jednu sme zjedli hneď a tú druhú som mala v chladničke asi dva dni, keď som ju vzala potom do ruky prelomila sa na polovicu - celá bola riedka ako blato, to ani nebola hniloba, to bolo neviem čo - proste tá cukina bola ako keby polotekutá - bol to čistý hnus.... pritom ja cukínu milujem a cukinové placky zvlášť.... preto ti závidím tie čerstvé cukíny na záhradke ... a placky by som si dala veru hneď :-)
cica2
vyzerajú lákavo, dala by som si:)
danculka
Ke´d je aj u nás sezona máme dosť často na stole ,ale mám aj namrazené,takže sem tam urobím,máš ich peknučké...
pacik
Mám jednu malú guľatú od jesene v pivnici, bude večera :-)))
Vďaka ra recept.
julica
Robievam velmi casto, je to skvela zelenina, milujem jemne podusenu cukinu s rascou do lahkej prazenice alebo aj samu. @palokuchki , uzi si to, ty nam zas budes zavidiet v juli. (esteze je ta spravodlivost na svete :)
mariaklara
Keď je sezóna cukiet, varím cuketovú polievku a cuketové placky. Našťastie mám manžela, ktrorý zje všetko, čo mu navarím, neofrfle, že je cuketu s cuketou. Vyzerajú chutne. Mňam!
palokuchki
@julica mas pravdu o pol roka budete mat zase vy plnu zahradku cerstvej zeleniny. Dakujem vam za komentare, potesili ma.
tinca
furt sa na ne strojím, veď cukinu dostať aj v zime, @palokuchki máš ich pekné,ale už najbližšie budú
julica
Inac minuly rok som robila "tatarsku" z cukiny, poznate to? ide tam cukina, trochu cerstvej papriky, olej, ocot... neviem presne pomery, musela by som sa pozriet
janger
Ja vzdy rozmyslam, co s cukinou a robim skoro vzdy na ten isty sposob... Tak vyskusam aj tento tvoj recept. Zahradku zeleninovu sice nemam, ale v obchode je vzdy.
vavan
mňam dala by som si keď príde sezóna vyskúšam tento recept takže ukladám do KK
evanaaa
A cukinový nákyp - zapekaný, len neviem, kde mám recept, alebo, žeby bol aj niekde tu na Vareche? Placky som v lete robila, zmiešané so zemiakmi.
julica
@palokuchki , asi tak tri kila cukiny som nakrajala na kusky a varila spolu dvoma nakrajanymi paprikami a dvoma cibulami, mozes dat aj chilli. potom pridas asi jednu salku oleja, asi polovicu horcice, ochutis solou a cukrom (neviem najst ten recept s presnou gramazou, asi ho mam u mamy), pripadne este octom (ja mam radsej kyslejsiu), a vsetko rozmixujes ponornym mixerom. Tuto tatarsku potom plnis do flias a kratko zasterilizujes. Je velmi dobra, my sme ju uz davno zjedli :)
vladkaku
Fantázia, my to robíme bez syra(vyskúšam tento), ale syr dávame do iného jedla z cukety. Napísala som to do receptu, ktorý som teraz poslala na Varechu.
lilimi
ja robievam tiez,tak isto ,len namiesto muky dam drobne ovsenne vlocky. A su vyborne,dokonca aj v januari... Ja si cukinu davam do mrazaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia