Cukina na orientálny spôsob

abend - bez fotkyabend, 26. augusta 2011

Neviem prečo ten názov, takto bol recept uverejnený v časopise Život v roku 1995, je to časovo a finančne nenáročný recept a veľmi vhodné Zobraziť celý popisNeviem prečo ten názov, takto bol recept uverejnený v časopise Život v roku 1995, je to časovo a finančne nenáročný recept a veľmi vhodné jedlo na horúce letné dni.

4-6
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 gr
2 ks
3 ks
3-4 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú a jadierok zbavenú cukinu pokrájame na kocky, papriku taktiež očistíme, pozdĺžne rozdelíme na 4 časti, nakrájame na hrubšie pásiky .Cibuľu na jemno pokrájame speníme na oleji, pridáme pokrájanú cukinu a papriku, osolíme, pridáme koreniny a dusíme asi 10-15min.

  2. 2

    Paradajky jemne narežeme do "kríža" zalejeme horúcou vodou, zbavíme šupky , nakrájame na väčšie kúsky.

  3. 3

    Paradajky pridáme k cukine a paprike, pridáme roztlačený cesnak, chvíľu dodusíme, zelenina nesmie byť rozvarená. Pred podávaním každú porciu ochutíme jogurtom, alebo smotanou, premiešaným s roztlačeným cesnakom. Komu stačia 3-4 strúčiky cesnaku v už pripravenom jedle nemusí cesnak do jogurtu pridávať.

Diskusia k receptu

nazarboncuk
@abend ja robím niečo podobné, s tým rozdielom, že namiesto všetkých tých korením používam len soľ, chilli a citrónovú šťavu a tiež pridávam hrsť ryže. Recept mám z tureckej kuchárskej knihy, a máš pravdu, je to skutočne osviežujúce jedlo na leto s jogurtom, najmä ak sa podáva vychladené...mňam :P
valeri
možem potvrdiť :-)). Ten recept mám vystrihnutý aj ja, je to výborné jedlo, len tá zelenina sa fakt nesmie rozvariť, preto je vlastne restujem na panvici a nedusím, lebo potom to pripomína lečo.
tinca
obdoba leča, ale s cukinou. ja som včera bola na gril-párty a grilovali sme všetku zeleninu a aj cukinu, je to mňamka
abend
@ nazarboncuk, vďaka za Tvoju skúsenosť s podobným receptom, najbližšie určite urobím podľa Tvojho receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia