Neviem prečo ten názov, takto bol recept uverejnený v časopise Život v roku 1995, je to časovo a finančne nenáročný recept a veľmi vhodné Zobraziť celý popisNeviem prečo ten názov, takto bol recept uverejnený v časopise Život v roku 1995, je to časovo a finančne nenáročný recept a veľmi vhodné jedlo na horúce letné dni.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a jadierok zbavenú cukinu pokrájame na kocky, papriku taktiež očistíme, pozdĺžne rozdelíme na 4 časti, nakrájame na hrubšie pásiky .Cibuľu na jemno pokrájame speníme na oleji, pridáme pokrájanú cukinu a papriku, osolíme, pridáme koreniny a dusíme asi 10-15min.
- 2
Paradajky jemne narežeme do "kríža" zalejeme horúcou vodou, zbavíme šupky , nakrájame na väčšie kúsky.
- 3
Paradajky pridáme k cukine a paprike, pridáme roztlačený cesnak, chvíľu dodusíme, zelenina nesmie byť rozvarená. Pred podávaním každú porciu ochutíme jogurtom, alebo smotanou, premiešaným s roztlačeným cesnakom. Komu stačia 3-4 strúčiky cesnaku v už pripravenom jedle nemusí cesnak do jogurtu pridávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu