Cukina na orientálny spôsob
Autor receptu: abend
Neviem prečo ten názov, takto bol recept uverejnený v časopise Život v roku 1995, je to časovo a finančne nenáročný recept a veľmi vhodné jedlo na horúce letné dni.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú a jadierok zbavenú cukinu pokrájame na kocky, papriku taktiež očistíme, pozdĺžne rozdelíme na 4 časti, nakrájame na hrubšie pásiky .Cibuľu na jemno pokrájame speníme na oleji, pridáme pokrájanú cukinu a papriku, osolíme, pridáme koreniny a dusíme asi 10-15min.
- Paradajky jemne narežeme do "kríža" zalejeme horúcou vodou, zbavíme šupky , nakrájame na väčšie kúsky.
- Paradajky pridáme k cukine a paprike, pridáme roztlačený cesnak, chvíľu dodusíme, zelenina nesmie byť rozvarená.
Pred podávaním každú porciu ochutíme jogurtom, alebo smotanou, premiešaným s roztlačeným cesnakom. Komu stačia 3-4 strúčiky cesnaku v už pripravenom jedle nemusí cesnak do jogurtu pridávať.