Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10 minút.Prebytočnú tekutinu, ktorú pustili vytlačíme a vylejeme.
  2. K nastrúhaným cuketám pridáme vajíčka, rozdrobený balkánsky syr, ovsenné vločky, múku, mleté čierne korenie, čerstvý tymián.Premiešame a ak je potrebné osolíme.Pozor, syr je slaný.
  3. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno a na oleji orestujeme.Keď vychladne pridáme k cuketám. Podľa potreby ešte zahustíme strúhankou.
  4. Z pripravenej hmoty tvoríme guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke, trochu roztlačíme a pomaly vyprážame z oboch strán. Necháme osušiť na papierových obrúskoch.
  5. Šampiňóny očistíme(vytrieme)papierovým obrúskom a pokrájame na plátky.Na oleji rýchlo za stáleho miešania opekáme na silnejšom ohni do hneda.Podlejeme smotanou a varením zredukujeme na potrebnú hustotu. Osolíme a okoreníme.
  6. Karbonátky podávame s hubovou omáčkou a varenými zemiakmi.