Cuketová polievka s rukolou

Autor receptu: elixir

Polievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno bez prílohy, je jemne nasladlá a konzistenciou zľahka pripomína dreň.

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Dáme si v hrnci rozohriať maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Medzitým si nakrájame cuketu, pridáme do hrnca tiež, aj s čiernym korením a kari a 2 minúty pražíme. Zatiaľ si nakrájame hrušku.
  3. Pridáme zohriaty kurací vývar, soľ, kúsky hrušky a víno, varíme 20 minút.
  4. Medzitým si pripravíme prílohu. Rozohrejeme si maslo v menšom hrnci, pridáme tam na plátky nakrájaný cesnak a kocky pečiva a opekáme.
  5. Keď sa polievka dovarí, rozmixujeme ju a rozmiešame v nej PL sladkej smotany. Naložíme do tanierov, na vrch dáme stonky rukoly a opražené pečivo. Dobrú chuť.