Cuketová omeleta (fotorecept)

Autor receptu: irenaw

rýchlo a jednoducho... a dobre :-)

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Včera večer dáme tučný biely jogurt do plátienka a necháme v chlade odtiecť. Tento krok si všímajte len v prípade, že doma robíte podobné vylomeniny. Inak postúpte na bod č. 2.
  2. Dnes, po príchode z práce, dáme rúru vyhriať na 200°C. Nízku zapekaciu formu potrieme maslom a vysypeme strúhankou.
  3. Odtečený jogurt (ak ste začali pekne od č. 1) alebo originál Lučinu (drvivá väčšina :-D) dáme do misky. Pridáme čierne korenie...
  4. ...cesnak pokrájaný na tenké plátky, jemne nastrúhaný syr, pokrájané sušené paradajky a potrhané bazalkové lístky. Pridáme celé vajcia. Osolíme, ale pozor, tvrdý syr je slaný tiež, tak radšej menej.
  5. Všetko dôkladne rozmiešame.
  6. Pridáme cuketu pokrájanú na tenké kolieska, premiešame tak, aby sme všetky kolieska oddelili od seba a premiešali s vajcovou zmesou. Dáme do zapekacej misy a urovnáme.
  7. Pečieme 25-30 minút, kým to nezačne zlatnúť. Podávame teplé alebo studené. My sme to mali s týmto šalátom: http://varecha.pravda.sk/recepty/cuketovy-salat-s-makom/43117-recept.html. Dobrú chuť.