Čučoriedkový prstenec

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
35 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. 125 g čučoriedok rozmiestnime do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare venca (Ø 24 cm).
  2. 2. Na cesto zmiešame múku s kypriacim práškom a pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajcia, vodu a zmäknuté maslo alebo margarín. Ručným elektrickým šľahačom na strednom stupni prísady spracujeme dohladka. Cesto naplníme do vymastenej formy a uhladíme. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br> <br> Elektrická rúra: 180°C<br> Teplovzdušná rúra: 160°C<br> Plynová rúra: stupeň 3<br>
  3. Upečený korpus necháme vo forme 5 minút vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme na kuchynskú mriežku.
  4. Na náplň ušľaháme smotanu, tortové želé, smeta-fix a práškový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do tuha. Opatrne vmiešame ovocnú šťavu alebo vodu.
  5. Korpus pozdĺžne rozrežeme. Spodnú časť korpusu potrieme náplňou. Na náplň rozmiestnime čučoriedky a priložíme vrchný diel korpusu. Ozdobíme čučoriedkami a zľahka pocukrujeme. Pred podávaním uložíme do chladničky.