Ovocný pohár
Ovocný pohár

Čučoriedkový pohár

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 24. januára 2023
Čučoriedkový pohár
Foto: Shutterstock

Z rozdrobených sušienok a korpusov môžeme pripraviť chutné dezertné poháre.

4
porcie
25 (+ 2 h odstátie) minút
príprava

Suroviny

100 g (zvyšky, alebo sušienky)
150 g
1 PL
250 ml (33 %)
50 g
8 PL
 na posypanie

Postup

  1. 1

    Korpus alebo zvyšky koláča rozmrvíme a rozdelíme na štyri časti, budeme pripravovať 4 poháre.

  2. 2

    Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, ak chceme diétnejšiu verziu, tak s jemným tvarohom.

  3. 3

    Na dno pohárov rozložíme polovicu rozmrvených korpusových zvyškov, pokvapkáme ovocnou šťavou, na ne navrstvíme vyšľahanú šľahačku, čučoriedky, opäť rozdrobený korpus, pokvapkáme šťavou, poukladáme ovocie a končíme šľahačkou. Dozdobíme ovocím a nastrúhanou čokoládou. Takto pripravíme všetky 4 poháre.

  4. 4

    Poháre uložíme na 2 hodiny do chladničky a vychladené podávame.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha