Čučoriedkový pohár
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 24. januára 2023
mesačník Varecha, 24. januára 2023
Foto: Shutterstock
Z rozdrobených sušienok a korpusov môžeme pripraviť chutné dezertné poháre.
4
porcie
porcie
25 (+ 2 h odstátie) minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Korpus alebo zvyšky koláča rozmrvíme a rozdelíme na štyri časti, budeme pripravovať 4 poháre.
- 2
Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, ak chceme diétnejšiu verziu, tak s jemným tvarohom.
- 3
Na dno pohárov rozložíme polovicu rozmrvených korpusových zvyškov, pokvapkáme ovocnou šťavou, na ne navrstvíme vyšľahanú šľahačku, čučoriedky, opäť rozdrobený korpus, pokvapkáme šťavou, poukladáme ovocie a končíme šľahačkou. Dozdobíme ovocím a nastrúhanou čokoládou. Takto pripravíme všetky 4 poháre.
- 4
Poháre uložíme na 2 hodiny do chladničky a vychladené podávame.
Tiež ovocný pohár:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu