Ovocný pohár

Čučoriedkový pohár

Autor receptu: redakcia

Z rozdrobených sušienok a korpusov môžeme pripraviť chutné dezertné poháre.

4
porcie
25 (+ 2 h odstátie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Korpus alebo zvyšky koláča rozmrvíme a rozdelíme na štyri časti, budeme pripravovať 4 poháre.
  2. Smotanu vyšľaháme spolu s mascarpone, ak chceme diétnejšiu verziu, tak s jemným tvarohom.
  3. Na dno pohárov rozložíme polovicu rozmrvených korpusových zvyškov, pokvapkáme ovocnou šťavou, na ne navrstvíme vyšľahanú šľahačku, čučoriedky, opäť rozdrobený korpus, pokvapkáme šťavou, poukladáme ovocie a končíme šľahačkou. Dozdobíme ovocím a nastrúhanou čokoládou. Takto pripravíme všetky 4 poháre.
  4. Poháre uložíme na 2 hodiny do chladničky a vychladené podávame.